Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

5 tips voor het aanschaffen van een brandblusser

5 tips voor het aanschaffen van een brandblusser

Bedrijven zijn verplicht om een brandblusser te hebben. Particulieren niet. Het is als particulier wel verstandig om een brandblusser aan te schaffen. Met een brandblusser heb je de beste kans om een beginnende brand te blussen. Zo kun je veel schade en leed voorkomen. Dit zijn 5 tips voor het aanschaffen van een brandblusser.

Welke branden moet je kunnen blussen?

Een belangrijk punt waar je over na moet denken: welke branden moet je kunnen blussen? Niet elke brandblusser kan elk type brand blussen. Het type brandblusser dat je koopt, is bepalend. Zo zijn de meeste schuimblussers “AB” blussers. Dit betekent dat zij vaste stoffen, elektrische branden en vloeistoffen kunnen blussen. Sommige poederblussers zijn “ABC” blussers. Deze kunnen ook gasbranden blussen. In de keuken is het raadzaam om een vetblusser (categorie F) te hebben.

Zorg voor voldoende volume

Brandblussers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zorg er altijd voor dat je een blusser met voldoende capaciteit aanschaft. Je wilt een brand in zijn geheel kunnen blussen. 6 liter is een standaard maat die in de meeste huishoudens volstaat. Je kunt ook kiezen voor een grotere blusser voor meer zekerheid. 

Is er een kans op bevriezing?

Als je de blusser buiten ophangt, of in een omgeving met temperaturen dichtbij of onder het vriespunt kunnen blusmiddelen soms bevriezen. Schaf in zo’n geval altijd een vorstvrije brandblusser aan.

Hoeveel heb je er nodig?

Wanneer er brand uitbreekt is het belangrijk dat je zo snel mogelijk ter plaatse bent. Denk daarom goed na over hoeveel brandblussers je moet hebben. In een grote woning of een bedrijfspand is het vaak verstandig om meerdere blussers aan te schaffen. Plaats deze op centrale plekken door het pand. Zorg ervoor dat je vanaf elke plek eenvoudig en snel toegang hebt tot een brandblusser. 

Misschien ook een deken?

Naast spullen kunnen ook personen in brand staan. Wil je een brandblusser aanschaffen? Denk dan ook na over een blusdeken. Hiermee kun je veilig en effectief een persoon blussen die in brand staat.

Schaf alles aan in de webshop

Alle brandblussers die je nodig hebt kun je aanschaffen in onze webshop. Bestel eenvoudig online. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag de informatie die je nodig hebt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company