Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een AED?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een AED?

Je wilt een AED kopen? Dat is een zeer verstandige beslissing. Je hoopt natuurlijk dat je een AED nooit hoeft te gebruiken. Wanneer dit wel het geval is, weet je één ding zeker: de kans dat een slachtoffer een hartstilstand overleeft, is met een AED vele male groter dan zonder.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat in steeds meer huishoudens een AED aanwezig is. Dit in navolging van de enorme groei van het aantal AED’s op openbare plekken en in wijken. Natuurlijk kun je bij ARBO winkel met een gerust hart een AED kopen. Er zijn echter wel wat aandachtspunten om op te letten. Elke AED die wij verkopen, is een kwaliteitsproduct. Het gaat er echter ook om of een AED bij je past. Dit zijn de aandachtspunten bij een AED kopen.

Volautomaat of halfautomaat?

AED’s kun je onderscheiden in twee typen: volautomaten en halfautomaten. Het verschil zit ‘m in een handeling die je wel of niet moet doen alvorens er een schok afgegeven wordt. Een volautomaat geeft geheel automatisch een schok af. Het apparaat laat weten klaar te zijn, geeft een waarschuwing en vervolgens een schok aan het slachtoffer. Bij een halfautomaat dien je eerst op een knop te drukken alvorens er een schok gegeven wordt. 

Hoeveel hulp heb je nodig?

Een van de aandachtspunten bij een AED kopen, is hoeveel ondersteuning je nodig hebt van het apparaat zelf. Iedereen kan een AED bedienen, omdat de AED instructies geeft en je stap voor stap door het proces begeleidt. Alleen kan dit op verschillende manieren. Zo zijn er AED’s die met pictogrammen aangeven wat er moet gebeuren, met gesproken instructies of met videovoorbeelden. Denk daarom goed na over wat je prettig vindt. Een AED gebruik je in een noodsituatie en het is dan wel cruciaal om kalm en doelbewust te kunnen handelen.

Capaciteit en levensduur

Elke AED beschikt uiteraard over voldoende capaciteit om enkele tot zeer veel schokken af te kunnen geven. Maar niet alleen deze capaciteit is van belang: ook de capaciteit van de batterijen als het aankomt op de levensduur. Duurdere AED’s hebben vaak een hogere capaciteit, wat betekent dat de niet alleen vaker schokken af kunnen geven, maar ook dat de accu langer meegaat wanneer deze niet wordt gebruikt.

Vast of draagbaar?

Ga je voor een AED die je op een vaste plek bevestigt, of voor een draagbare AED tas? Onder andere de grootte van je woning en perceel kunnen van doorslaggevend belang zijn bij deze keuze, net als je activiteiten en levensstijl. Wil je bijvoorbeeld de AED mee kunnen nemen of niet?

Leren omgaan met de AED

Een ander aandachtspunt ligt bij jezelf. Wij benoemden het net al even: kun jij kalm en capabel een AED bedienen? Overweeg een reanimatiecursus te volgen.

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company