Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Betekenis AED

Betekenis AED

Wil je weten wat de betekenis van “AED” is? De letterlijke betekenis is “Automatische Externe Defibrillator.” De naam omschrijft perfect wat het apparaat is: een defibrillator (apparaat waarmee een schok kan worden toegediend bij een hartstilstand) die automatisch werkt. Althans: je moet natuurlijk wel de elektroden aanbrengen op de borst van het slachtoffer en de AED aanzetten.

Maar vervolgens leidt de AED je stap voor stap door het reanimatie proces en dient het apparaat zelf een schok toe. Er zijn ook halfautomatische AED’s verkrijgbaar. Hierbij moet je eerst op een knop drukken voordat de schok wordt toegediend. Deze worden veelal gebruikt door professionele hulpverleners. Dit omdat zij vaak moeten reanimeren op plekken met veel omstanders. Zij moeten ervoor zorgen dat het veilig is en niemand het slachtoffer aanraakt op het moment dat de schok wordt toegediend.

De betekenis van AED voor overlevingskansen

Je kent nu dus de letterlijke betekenis van AED. Maar nog veel interessanter is het om de betekenis van AED op een andere manier te belichten. Wat heeft deze namelijk betekend voor de overlevingskansen van een slachtoffer van een hartstilstand?

De komst van de draagbare AED heeft echt voor een enorme toename in de overlevingskansen bij een hartstilstand gezorgd. De kans op een succesvolle reanimatie is het best met een AED. Logisch dus dat je AED’s op steeds meer locaties ziet hangen. Op openbare plekken, inderdaad. AED’s redden levens. Op steeds meer plekken in ons land is er sprake van een goed dekkend AED-netwerk. Dit betekent dat je binnen enkele minuten (of soms zelfs sneller) een AED tot je beschikking hebt. Bovendien ontvangen geregistreerde eerste hulpverleners als zij zich hiervoor zijn aangemeld een notificatie met locatiegegevens wanneer een reanimatie nodig is. Zo kunnen mensen met een AED snel ter plekke zijn.

Mensen schaffen ook steeds vaker een AED voor thuis aan. In de webshop van ARBO winkel vind je tal van AED’s voor verschillende prijzen en met verschillende mogelijkheden. Vind je een geschikt exemplaar, dan bestel je deze eenvoudig. Heb je eerst vragen? Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company