Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Brandpreventie: waar denk je dan zoal aan?

Brandpreventie: waar denk je dan zoal aan?

Waar denk je aan wanneer het gaat om brandpreventie? In deze blog gaan wij in op enkele praktische zaken. Want er zijn enorm veel dingen waar je aan kunt denken. Laten we echter beginnen bij de basis.

De term “brandpreventie” betekent eigenlijk het voorkomen van brand. In de praktijk wordt brandpreventie gebruikt om het voorkomen of beperken van de gevolgen van brand te beschrijven. Daar gaan wij dan ook op in. Wat kun je doen? Natuurlijk begint brandpreventie met het zorgen voor de juiste maatregelen om brand te voorkomen. Dat komt vaak neer op logisch nadenken en veilig handelen. Maar waar denk je daarnaast aan? Het begint bij de onderstaande voorbeelden.

Brandmelders

Goede brandpreventie begint natuurlijk met goede brandmelders. Brandmelders zijn de eerste voorzieningen waar je op vertrouwt wanneer er brand uitbreekt. Per 1 juli 2022 zijn brandmelders overal verplicht en dat is een goede zaak. Brandmelders kunnen brand in de meeste gevallen eerder detecteren dan mensen. Zo wordt schade en letsel voorkomen of beperkt.

Brandmeldinstallaties

Een stap verder dan brandmelders gaan brandmeldinstallaties. Deze systemen kunnen bij brand automatisch alarm slaan. Voor bedrijven kunnen deze installaties een belangrijke meerwaarde vormen. Wil je hier meer over weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten vertellen je hier graag meer over.

Brandblussers

Wat is nu dé manier om ervoor te zorgen dat een brand zich niet kan verspreiden of dat deze kan worden geblust? Precies: brandblussers. Brandblussers vormen een cruciaal onderdeel van brandpreventie. Zorg er dan ook voor dat je altijd de juiste (en goedgekeurde) brandblussers hebt. Welke brandblusser je dient te hebben, is afhankelijk van het type brand dat kan ontstaan. De meeste schuimblussers en poederblussers zijn perfect geschikt voor het blussen van brandende vaste stoffen en vloeistoffen. Is er een risico op bijvoorbeeld een gasbrand of vetbrand, dan heb je een speciale blusser nodig. Vergeet ook blusdekens niet voor het blussen van personen. 

Noodverlichting en pictogrammen

Brandpreventie bestaat uit het voorkomen van brand, maar ook uit het voorkomen of beperken van schade en letsel. Op het moment dat het erop lijkt dat de brand niet onder controle kan worden gebracht, zal de aandacht volledig verschuiven naar het voorkomen van letsel. Eén van de belangrijkste zaken is dan dat aanwezigen duidelijk zien wat zij moeten doen en waar zij naartoe moeten. Noodverlichting en pictogrammen zijn onmisbaar. Hiermee maak je de locatie van nooduitgangen en de looprichtingen van vluchtroutes duidelijk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company