Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

CO2 blusser werking: Hoe werkt het en waarvoor wordt het gebruikt?

CO2 blusser werking: Hoe werkt het en waarvoor wordt het gebruikt?

Als het gaat om brandpreventie en veiligheid, zijn CO2 blussers een van de meest effectieve manieren om een brand te blussen. CO2 blussers zijn geschikt voor gebruik bij branden van klasse B en C, waarbij brandstoffen zoals olie, benzine, verf, alcohol en elektriciteit betrokken zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op de werking van CO2 blussers en waarvoor ze gebruikt worden.

Hoe werkt een CO2 blusser?

Een CO2 blusser werkt door het verstikken van de brand. Wanneer de CO2 blusser wordt gebruikt, wordt er gas onder hoge druk vrijgegeven, wat zorgt voor een afkoeling van de brand. Dit komt doordat de CO2 de zuurstof in de lucht verdringt en de vlammen smoort. Bovendien laat een CO2 blusser geen residu achter, waardoor deze bijzonder geschikt is voor gebruik op elektronische apparatuur en andere gevoelige materialen.

Waarvoor worden CO2 blussers gebruikt?

CO2 blussers worden vaak gebruikt op plaatsen waar elektrische apparatuur en gevoelige materialen zijn opgeslagen, zoals computer- en serverruimtes, laboratoria en industriële productielijnen. Dit komt omdat de CO2 blusser geen residu achterlaat en geen schade toebrengt aan de elektronische apparatuur.

CO2 blussers worden ook gebruikt in keukens en bij het koken om branden te voorkomen die worden veroorzaakt door vlammen, olie en vet. Ze zijn ook effectief bij het blussen van branden in voertuigen en boten, omdat CO2 blussers geen schade toebrengen aan de bekleding en de apparatuur aan boord.

Het gebruik van CO2 blussers wordt ook aanbevolen in ruimtes waar brandbare stoffen zijn opgeslagen, zoals benzine, verf en oplosmiddelen.

Voordelen van CO2 blussers

CO2 blussers hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten brandblussers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Ze laten geen residu achter, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op elektronische apparatuur en andere gevoelige materialen.
 • Ze hebben geen negatieve effecten op de ozonlaag of het milieu.
 • Ze zijn veilig voor gebruik in afgesloten ruimtes omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven.
 • Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale training.

CO2 blussers kopen

Als je een CO2 blusser wilt kopen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een CO2 blusser koopt die geschikt is voor het type brand dat je wilt blussen en dat voldoet aan de veiligheidsnormen.

Bij het kopen van een CO2 blusser is het ook belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerde leverancier die kwalitatieve producten aanbiedt. Zo kun je er zeker van zijn dat je een CO2 blusser koopt die betrouwbaar is en voldoet aan de vereiste normen en veiligheidsvoorschriften.

Conclusie

CO2 blussers zijn een van de meest effectieve manieren om branden te blussen die worden veroorzaakt door brandbare vloeistoffen en elektronische apparatuur. Ze laten geen residu achter en zijn veilig te gebruiken in afgesloten ruimtes. Als je van plan bent om een CO2 blusser te kopen, zorg er dan voor dat je een kwalitatief hoogstaand product aanschaft dat voldoet aan de vereiste veiligheidsvoorschriften.

Als je meer wilt weten over brandpreventie en veiligheid, neem gerust contact met ons op.

Reacties

 • Placeholder

  Bert

  16 / 11 / 2023

  U vermeld Ze zijn veilig voor gebruik in afgesloten ruimtes omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven.maar kijk uit in te kleine ruimtes met zuurstof gebrek anders blijft er een lijk achter

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company