Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wat is de beste vluchtladder?

  • Door Mark
  • 02 / 11 / 2020 0
Wat is de beste vluchtladder?

Wat is de beste vluchtladder? Het eenvoudige antwoord is een ladder die medewerkers en eventuele andere aanwezigen zo snel en eenvoudig mogelijk helpt om te vluchten bij een calamiteit.

Maar wat voor soort ladder is dit dan? Is dit een normale ladder of een speciaal soort? Of dient deze een speciale lengte te hebben? In deze blog gaan wij in op de eigenschappen van de beste vluchtladder.

De beste vluchtladder: waar moet deze aan voldoen?

De beste vluchtladder is weldegelijk anders dan een gemiddelde ladder. Een vluchtladder is namelijk niet, zoals een normale ladder, gemaakt om een bepaalde hoogte te bereiken, maar om snel en veilig een pand te verlaten tijdens een calamiteit. Daarom ziet deze er ook anders uit. De bovenkant van de ladder heeft een ontwerp op deze snel en eenvoudig solide vast te maken aan een kozijn, zodat men veilig en stabiel naar beneden kan klimmen.

Een punt waarop een goede vluchtladder zich onderscheidt, is gebruiksgemak. Tijdens een calamiteit telt mogelijk elke seconde. Een ladder die snel te plaatsen is, is dan van groot belang. Met een goede vluchtladder is dit geen probleem. Zelfs niet wanneer het zicht slecht is, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van rookontwikkeling.

De beste vluchtladder is verder een lader die lang genoeg is. Dit kan betekenen dat er geïnvesteerd moet worden in meerdere soorten ladders. Het is altijd verstandig om op elke etage een vluchtladder te hebben. Voor hoger gelegen etages kan dit betekenen dat er gekozen moet worden voor een langer exemplaar.

Een goede vluchtladder kenmerkt zich verder door een compact formaat wanneer deze ingeschoven is.

De beste vluchtladder kopen

De beste vluchtladder kopen kan in de webshop van ARBO centrum: ARBO winkel. Hier vindt men een vluchtladder in diverse soorten. Zorg voor de juiste ladder en bewaar deze op een eenvoudig te bereiken plek. Zo weet men zeker dat er een grote kans is om snel te kunnen vluchten bij gevaar.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company