Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De gevolgen van het gebruiken van een afgekeurde brandblusser

De gevolgen van het gebruiken van een afgekeurde brandblusser

Op een brandblusser moet je te allen tijde kunnen vertrouwen. Je hoopt deze natuurlijk nooit nodig te hebben. Want een brand snel blussen is mooi, maar helemaal geen brand is beter. Helaas kan een brand altijd voor komen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste middelen hebt om effectief brand te bestrijden moet je niet alleen brandblussers in huis hebben, maar dienen deze ook goedgekeurd te zijn. Brandblussers moet je daarom periodiek laten keuren. Maar wat zijn de gevolgen van een afgekeurde brandblusser gebruiken? Lees hier waarom je dit nooit moet doen.

De gevolgen van een afgekeurde brandblusser gebruiken: niet goed kunnen blussen

Elke blusser heeft een bepaalde houdbaarheid. Dit staat op de blusser aangegeven. Na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum kan de werking van de blusser niet meer worden gegarandeerd. Er hoeft dus niet eens een keuring aan te pas te komen om te weten dat een blusser op dat moment al niet meer voldoet.

Maar alleen het feit dat een blusser nog wel houdbaar is, betekent natuurlijk niet dat deze automatisch wordt goedgekeurd. Zoals alles, is ook een brandblusser aan slijtage onderhevig. Ook wanneer deze niet wordt gebruikt kunnen onderdelen slijten, stuk gaan, kan de blusser zijn druk verliezen of kan de effectiviteit van het blusmiddel afnemen. Laat deze dus altijd keuren. Hoe vaak dit moet gebeuren is onder andere afhankelijk van de sector en het risico op brand. De frequentie is doorgaans tweejaarlijks, jaarlijks of halfjaarlijks.

Wat nou als je besluit om je blussers niet te laten keuren of deze worden afgekeurd, maar je gebruikt ze nog steeds? Je neemt dan een groot risico. Je wilt toch niet dat je, op het moment dat er sprake is van brand, erachter moet komen dat de blussers niet voldoen? Wanneer je niet goed kunt blussen, kan dit de schade onnodig vergroten met alle gevolgen van dien. Denk aan schade aan het pand en letsel aan personen dat voorkomen had kunnen worden.

Grote problemen met verzekering en autoriteiten

Los van al het onnodige leed dat je kunt veroorzaken door afgekeurde brandblussers te gebruiken, kun je ook grote problemen krijgen met verzekeraars en autoriteiten. Na een ernstige brand zal altijd onderzoek worden gedaan naar de toedracht en of er voldoende is gedaan aan brandpreventie. Wanneer blijkt uit onderzoek dat dit niet het geval was, dan kan een verzekeraar bijvoorbeeld weigeren om schade te vergoeden. In ernstige gevallen kan dit zelfs juridische consequenties hebben.

Laat je blussers dus regelmatig keuren

Laat je brandblussers dus regelmatig keuren. Schakel hiervoor een specialist in: wij zijn je graag van dienst. Bekijk hier onze tarieven of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company