Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De gevolgen van het werken zonder werkhandschoenen

De gevolgen van het werken zonder werkhandschoenen

Werkhandschoenen zijn niet voor niets zeer belangrijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Je handen zijn essentieel, dierbaar én kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat je ze goed beschermt. Maar wat nu als je dit niet doet? De verleiding is er om soms te denken: ach, dit kan wel even zonder mijn handschoenen. Maar wat zijn de gevolgen als het mis gaat?

Hopelijk merk je de gevolgen van het werken zonder handschoenen niet…

Wij pleiten altijd voor veiligheid. Dus wij pleiten er altijd voor om je werkhandschoenen te dragen. Doe je dit niet, dan neem je een onnodig risico. Dat kan gevolgen hebben. Wij hopen natuurlijk van niet. Bij dezen wijzen wij je graag op het belang van het dragen van werkhandschoenen en de risico’s van het niet dragen hiervan. 

Maar wat kan er dan gebeuren?

Wat de gevolgen van het werken zonder werkhandschoenen zijn, hangt af van de aard van de werkzaamheden. Er zijn verschillende soorten werkhandschoenen, passend bij diverse situaties. Werkhandschoenen worden gedragen om de handen te beschermen. Meestal is dit tegen gevaarlijke machines, hitte of kou of gevaarlijke stoffen.

Kijkend naar die bovenstaande risico’s, dan is het duidelijk wat de gevolgen van het werken zonder werkhandschoenen kunnen zijn. Gevaarlijke machines kunnen je handen ernstig verwonden. Werkhandschoenen beschermen je tegen scherpe objecten, maar ook tegen bijvoorbeeld snijden. Goede handschoenen dragen kan echt een verschil maken. Ook kunnen werkhandschoenen dus beschermen tegen brandwonden, zowel door hitte als door kou. Gevaarlijke stoffen kunnen zeer ernstige schade en wonden aanbrengen aan de huid. Ook daar beschermen de juiste werkhandschoenen dus tegen.

En wat als je jouw verplichting niet nakomt?

Kortom: wanneer je geen werkhandschoenen draagt, loop je het risico op letsel. Er zijn ook nog andere gevolgen. Want wat nu als jouw werkgever of opdrachtgever het dragen van werkhandschoenen verplicht heeft gesteld en jij deze verplichting niet nakomt? Dat kan je ook op allerlei narigheid komen te staan. Kortom: draag gewoon je werkhandschoenen. Er is eigenlijk geen reden om dit niet te doen.

Schaf je werkhandschoenen aan in de webshop

Heb jij nog goede werkhandschoenen nodig? Schaf jouw werkhandschoenen aan in onze webshop. We bieden je verschillende kwalitatieve modellen tegen scherpe prijzen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company