Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De nadelen van geen gehoorbescherming dragen

De nadelen van geen gehoorbescherming dragen

Gehoorbescherming is een belangrijk persoonlijk beschermingsmiddel. Op veel plekken en in veel beroepen wordt gewerkt in een lawaaiige omgeving of met gereedschappen en machines die veel geluid produceren. Gehoorbescherming is dan onmisbaar. Maak je hier geen gebruik van? Dan bewijs jij jezelf zeker geen dienst. Dit zijn de nadelen van geen gehoorbescherming dragen.

Het voornaamste nadeel: mogelijke gehoorbeschadiging

Laten we maar beginnen met het grootste nadeel van geen gehoorbescherming dragen. Je loopt daarmee namelijk kans op het oplopen van gehoorbeschadiging. Alsof dat nog niet ernstig genoeg is, is gehoorbeschadiging vaak onomkeerbaar. Je merkt het pas wanneer het te laat is en op dat moment is er al niets meer aan te doen. Het dragen van gehoorbescherming kan dit voorkomen. 

Je weet misschien niet dat je een risico neemt

Vaak geldt dat je maar beter het zekere voor het onzekere kunt nemen. Dat is bij het dragen van gehoorbescherming zeker van toepassing. Te lange blootstelling aan harde geluiden kan zorgen voor gehoorbeschadiging. Dat weet je, maar je weet niet altijd wanneer je gevaar loopt. Dit merk je niet altijd. Mogelijke gehoorschade ligt sneller op de loer dan dat veel mensen denken. Door geen gehoorbescherming te dragen loop je misschien risico terwijl je dit helemaal niet weet.

Wellicht niet het enige waar je niet aan denkt

Je draagt geen gehoorbescherming. Dit is een belangrijk PBM. Er staan je nog meer persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking. Welke draag je nog meer niet? Misschien is het niet dragen van gehoorbescherming een op zichzelf staand geval. Maar misschien is dit dus niet het enige waar ik niet aan denkt. Herinner jezelf eraan dat het belangrijk is om de juiste beschermingsmiddelen te dragen. Het is voor je eigen veiligheid.

Een slecht voorbeeld voor je omgeving

Natuurlijk draag je gehoorbescherming omdat je jouw gehoor wil beschermen. Je geeft hiermee ook een signaal af aan je omgeving. Net zoals je een signaal afgeeft wanneer je het niet draagt. Je stelt hiermee niet bepaald het goede voorbeeld. En als goede medewerker wil je toch juist wel het goede voorbeeld stellen? Schaf daarom jouw gehoorbescherming aan in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company