Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van drukverband

De voordelen van drukverband

In bijna elke EHBO koffer is wel drukverband aanwezig. Drukverband is één van de belangrijkste verbandmiddelen. Om diverse redenen. Lees maar eens deze voordelen van drukverband.

Te gebruiken bij wonden en kneuzingen of verstuikingen

Drukverband is multifunctioneel. Het kan worden gebruikt bij wonden, maar ook bij kneuzingen of verstuikingen. Wat doet drukverband dan? Bij een wond zorgt drukverband ervoor dat het bloeden eerder stopt. Door de (lichte) druk die wordt uitgeoefend zal de wond sneller stoppen met bloeden.

Wist je dat drukverband zelfs gebruikt wordt in levensbedreigende situaties? Zo kan een ernstig bloedende wond hiermee worden verbonden. Dat doe je dan boven de plek van de wond om zo de bloedtoevoer te verminderen. Een slachtoffer verliest op die manier minder bloed. In extreme gevallen kan dat zelfs levens redden.

Bij kneuzingen of verstuikingen zorgt een drukverband voor pijnverlichting en steun. Door een drukverband aan te brengen wordt de druk op het lichaamsdeel evenredig verdeeld. 

Zwelling voorkomen

Heb je een verstuiking of kneuzing opgelopen dan kan een drukverband verdere zwelling voorkomen. Zo kan schade worden beperkt en zul je minder pijn ervaren. Ook zal het getroffen lichaamsdeel op deze manier waarschijnlijk sneller kunnen herstellen.

Om het drukverband zo goed mogelijk te laten werken kun je rondom de kwetsuur watten aanbrengen. Zo zorg je voor een optimale drukverdeling en pijnverlichting.

Je kunt ermee bewegen

De kans is aanwezig dat je met behulp van drukverband gewoon kunt blijven bewegen. Denk aan een verzwikte enkel. Vaak is dit erg pijnlijk en kun je niet of nauwelijks lopen. Met behulp van drukverband kan dit vaak wel. Al is dit vaak een tijdelijke oplossing.

Preventief te gebruiken

Drukverband heeft niet alleen voordelen als je al een wond of blessure hebt. Het kan ook preventief worden gebruikt. Veel sporters gebruiken drukverband uit voorzorg. Bijvoorbeeld wanneer zij merken dat ze ergens last beginnen te krijgen of om een kwetsbaar lichaamsdeel te versterken.

 

Schaf drukverband online aan

Heb je drukverband nodig? Bestel dan snel en eenvoudig in onze webshop. Wij bieden je keuze uit diverse soorten zwachtels in verschillende maten. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company