Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van een blusdeken

De voordelen van een blusdeken

Qua brandblusmiddelen heb je een ruime keuze. Een blusdeken is een zeer populair blusmiddel. Dat is natuurlijk niet voor niets. Zowel in bedrijven als bij mensen thuis worden blusdekens vaak gebruikt. Wat zijn de voordelen van een blusdeken? Je leest het hier.

Geschikt voor het blussen van zeer veel verschillende branden

Met een blusdeken kun je effectief verschillende soorten branden blussen. Ze zijn niet geschikt voor het blussen van vet- en gasbranden. Bijna alle overige branden kun je hier perfect mee blussen. Een groot voordeel van een blusdeken is dat je niet alleen objecten hiermee kunt blussen, maar ook personen. Dat werkt eigenlijk altijd hetzelfde. Door de blusdeken in zijn geheel over het brandende object te leggen, of het object in te wikkelen, snijd je de zuurstoftoevoer af. Als brand geen zuurstof meer krijgt zal deze doven. Dit werkt dus ook bij een persoon die in brand staat. Denk aan kleding die vlam vat. Door dit volledig toe te dekken en in te wikkelen zal de brand snel doven. De blusdeken zelf is gemaakt van brandwerend materiaal met ook nog eens een extra brandwerende coating.

Zeer lang houdbaar

Een blusdeken biedt grote voordelen qua houdbaarheid. Voor privépersonen is het keuren van brandblussers niet verplicht. Het is wel aan te raden. Je wil er namelijk altijd zeker van zijn dat een brandblusser goed blijft werken. Brandblussers kunnen slijten en defecten gaan vertonen. Bij een blusdeken is dit veel minder het geval. Bewaar je de blusdeken goed (in de originele verpakking en op een veilige plaats) dan is deze zeer lang houdbaar. Je hebt er geen omkijken naar. In bedrijven moet dit wat genuanceerd worden. Want bij sommige bedrijven is alleen een blusdeken niet genoeg en zijn brandblussers verplicht. Dan nog geldt dat een blusdeken zeer waardevolle extra is. 

Eenvoudig op te bergen

Blusdekens zijn eenvoudig op te bergen. Dat is vooral in thuissituaties een voordeel. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn licht. Een brandblusser is vaak toch wat moeilijker op te bergen. En deze wil je thuis natuurlijk niet in het zicht hebben. Een blusdeken kun je gewoon opbergen in een kast of lade. Onze tip: schaf er een aantal aan en leg deze op makkelijk te bereiken plekken in verschillende ruimtes. Zo weet je zeker dat je bijna elke brand goed kunt blussen.

Schaf jouw blusdeken aan in de webshop

Heb jij nog geen blusdeken in huis? Schaf een blusdeken dan aan in de webshop. Je hebt keuze uit diverse formaten. Heb je een vraag over blusdekens of andere blusmiddelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company