Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van een poederblusser

De voordelen van een poederblusser

Wanneer je op zoek bent naar een brandblusser heb je meerdere mogelijkheden. Twee van de meest voorkomende blussers zijn poederblussers en schuimblussers. Maar welke moet je kiezen? Dat hangt af van de situatie en je wensen. Lees hier over de voordelen van een poederblusser en ontdek of een poederblusser ook voor jou geschikt is.

Veel verschillende branden te blussen

Een van de grootste voordelen van een poederblusser is dat deze geschikt is om veel verschillende branden te blussen. Met een poederblusser kun je meer soorten branden blussen dan met een schuimblusser. Dit is dan ook de voornaamste reden voor veel mensen om een poederblusser boven een schuimblusser te verkiezen. De meeste schuimblussers zijn zogenaamde AB-blussers. Hiermee kun je vaste stoffen en vloeistoffen blussen. Poederblussers zijn ABC-blussers. Naast vaste stoffen en vloeistoffen kun je deze ook gebruiken voor het blussen van gasbranden. Dit maakt een poederblusser tot een zeer allround brandblusser. 

Niet vorstgevoelig

Het poeder in de poederblusser is niet vorstgevoelig. Dit betekent dat de poederblusser ook bij temperaturen onder nul gebruikt kan worden. Hij kan dus ook buiten worden opgehangen. Dit kan een groot voordeel zijn in omgevingen met koude temperaturen. Je hoeft dan geen extra maatregelen te nemen om de poederblusser te laten functioneren. 

Niet elektrisch geleidend

Het bluspoeder is niet elektrisch geleidend. Dit betekent dat ook elektrische branden en apparatuur met een poederblusser kunnen worden geblust. Let op: het poeder veroorzaakt wel een hoop nevenschade. Het poeder gaat namelijk in alle naden en kieren zitten. Maar feit blijft: een elektrische brand kan snel en veilig worden geblust met het poeder.

Bestel een geschikte poederblusser in de webshop

Ben jij op zoek naar een goede poederblusser? Kijk dan in onze webshop. Je vindt hier verschillende soorten poederblussers in diverse maten is er altijd eentje die perfect bij past. Heb je je vraag over? Neem dan contact met ons op wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company