Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van een schuimblusser

De voordelen van een schuimblusser

Wanneer je op zoek bent naar een brandblusser, heb je meerdere keuzes. Eén van de belangrijkste beslissingen die je maakt, is het soort brandblusser dat je aanschaft. Poederblussers en schuimblussers zijn de meest voorkomende soorten. Maar welke moet je nu kiezen? In deze blog gaan wij in op de voordelen van een schuimblusser, Die zijn er namelijk absoluut. Twijfel je nog over welke soort blusser je aan wilt schaffen, dan geven deze voordelen van een schuimblusser misschien de doorslag.

Betere bluscapaciteit dan water

Wanneer je denkt aan branden blussen, dan denk je wellicht direct aan water. Dat is logisch, want water is vaak een onuitputtelijke bron. Denk maar aan een brandslanghaspel of de kraan. Alleen wist je dat een schuimblusser een betere bluscapaciteit heeft dan water? Je kunt er meer soorten branden mee blussen. Dit heeft te maken met de samenstelling van het blusschuim, dat is ontworpen om te koelen en brand te verstikken.

Vrijwel elke schuimblusser is geschikt voor het blussen van branden uit categorie A (vaste stoffen) en categorie B (vloeistoffen). Er zijn echter ook schuimblussers verkrijgbaar die vetbranden (categorie F) kunnen blussen. Deze schuimblussers zijn uitermate effectief in keukens. Denk aan vet- en frituurbranden.

Veilig voor elektronica

Een uniek voordeel van een schuimblusser ten opzichte van water, maar óók ten opzichte van poederblussers is dat je met een schuimblusser ook effectief en veilig elektrische branden kunt blussen. Water kan zorgen voor kortsluiting. Poeder weliswaar niet, maar aangezien het zeer fijne bluspoeder in werkelijk alle kieren en gaten gaat zitten, loop je hiermee alsnog een grote kans om apparatuur te beschadigen.

Ook geschikt voor het blussen van personen

Idealiter gebruik je voor het blussen van personen een blusdeken, maar met een schuimblusser kun je ook veilig personen blussen. Voor een poederblusser geldt dat het bluspoeder laxerend kan werken wanneer het wordt ingeademd.

Zeer geringe kans op herontsteking

Omdat een schuimblusser de brand niet alleen verstikt maar ook koelt, is de kans dat na het blussen het vuur weer oplaait nihil.

Eenvoudig op te ruimen en weinig nevenschade

Blussen met blusschuim richt weinig tot geen nevenschade aan. Bovendien kun je het schuim eenvoudig opruimen en schoonmaken met water.

Schuimblusser kopen

Ben je overtuigd en wil je een schuimblusser kopen? Kijk dan in onze webshop. Wij bieden je schuimblussers met diverse prijzen, variërende inhoud/capaciteit en in alle gangbare klassen.

Reacties

 • Placeholder

  Sam

  06 / 02 / 2024

  Wanneer het blusschuim eenvoudig schoongemaakt is met water, is dan de mogelijk aanwezige pfas ook verwijderd? Of moet het schoonmaken in dat geval anders worden aangepakt?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company