Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van noodverlichting

De voordelen van noodverlichting

Noodverlichting mag je zien als één van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen in elke ruimte. Noodverlichting kan een hoop leed voorkomen. Door noodverlichting te plaatsen zorg je ervoor dat iedereen de ruimte zo snel mogelijk kan verlaten. Ook bij slecht zicht. Dit zijn de voordelen van noodverlichting.

Sneller het pand verlaten

Wanneer er sprake is van een calamiteit moeten mensen het pand snel kunnen verlaten. Noodverlichting zorgt ervoor dat dit ook lukt bij slecht zicht. Stel je voor dat de stroom uitvalt en de ruimte helemaal donker wordt: hoe vinden mensen dan de uitgang? Noodverlichting zorgt hiervoor. Dankzij noodverlichting zien aanwezigen waar zij naartoe moeten. Zo kunnen zij sneller de ruimte verlaten en neemt de kans op letsel (of erger) sterk af.

 

Betaalbaar en vrijwel geen extra kosten

Noodverlichting is niet duur. Tegen scherpe kosten haal je een hoop extra veiligheid in huis. Noodverlichting brengt ook geen extra kosten met zich mee. De verlichting gaat alleen aan wanneer dit nodig is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een stijgende energierekening.

 

Gemoedsrust

Je hoopt dat je de noodverlichting nooit nodig hebt. Alleen al het feit dat deze verlichting er is zorgt voor gemoedsrust. Noodverlichting is onopvallend, maar wel zichtbaar aanwezig. Met andere woorden: de aanwezigheid stoort niet, maar zorgt bij aanwezigen wel voor een veilig gevoel. Het voelt goed om te weten dat deze verlichting er is mocht het nodig zijn.

 

Is noodverlichting verplicht?

In het Bouwbesluit 2012 en in de Arbowet is bepaald dat noodverlichting verplicht is in gebouwen waar wordt gewerkt. Dit geldt dus onder andere voor kantoren en alle bedrijfsgebouwen. Ook voor horeca en bedrijven in de vrijetijdssector zoals musea en bioscopen. Noodverlichting is niet alleen belangrijk voor medewerkers, maar ook voor klanten, bezoekers, gasten en alle andere aanwezigen.

 

Bestel je noodverlichting in onze webshop

Bestel je noodverlichting in onze webshop. Koop een energiezuinig, maar duidelijk zichtbaar LED bord dat duidelijk maakt waar de nooduitgang is. Heb je vragen over noodverlichting? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company