Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Dit zijn de belangrijkste PBM in de bouw

Dit zijn de belangrijkste PBM in de bouw

De bouw is één van de meest risicovolle sectoren. Er is sprake van vrijwel alle veelvoorkomende risico's die je kunt lopen tijdens het uitvoeren van je werk. Er wordt gewerkt met zware voertuigen en machines, zware materialen en op hoogte. Logisch dus dat persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) onmisbaar (en verplicht) zijn. Dit zijn de belangrijkste PBM in de bouw. Al deze PBM kun je aanschaffen in onze webshop.

Bouwhelmen

Je kunt het niet hebben over veiligheid in de bouw zonder bouwhelmen te noemen. Deze veiligheidshelmen zijn zelfs naar deze sector vernoemd. Het beschermen van je hoofd is één van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen in de bouw. Dit om letsel door vallende objecten of stoten te voorkomen en te beperken. 

Valbeveiliging

Waar gebouwd wordt, wordt gewerkt op hoogte. En waar gewerkt wordt op hoogte is er een risico op het maken van een val. Valbeveiliging is dus onmisbaar. Hiermee wordt voorkomen dat je vanaf hoogte een val kunt maken. Zo worden niet alleen de medewerkers die op hoogte werken beschermd, maar ook de omgeving.

Veiligheidsbrillen

In de bouw wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Vaak vaste stoffen die bewerkt worden, maar natuurlijk ook met vloeistoffen en gassen. Met een goede veiligheidsbril bescherm je jouw ogen tegen gevaarlijke stoffen. 

Gehoorbescherming

Het is vaak tot honderden meters in de omgeving of zelfs verder te horen. De bouw is een luidruchtige sector. Hier worden machines en gereedschappen gebruikt die zeer veel geluid produceren. Blootstelling hieraan kan leiden tot gehoorschade. Daarom is gehoorbescherming vaak verplicht en ontzettend in de bouw.

Veiligheidsschoenen

Waar gewerkt wordt met zware machines en zware materialen is er altijd risico op valschade. Het is belangrijk om je voeten goed te beschermen met stevige veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn voorzien van een versterkte neus waardoor je tenen en voeten goed worden beschermd. 

Werkhandschoenen

Ook bescherming van de handen mag niet worden vergeten. Of het nu gaat om het werken met machines of het verplaatsen van zware en of scherpe objecten. Werkhandschoenen zijn een belangrijk BPM in de bouw.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company