Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Het nut van gebodspictogrammen

Het nut van gebodspictogrammen

Gebodspictogrammen: je komt ze hopelijk regelmatig tegen. Maar wat is eigenlijk het nut van gebodspictogrammen? Deze pictogrammen geven aan wat je moet doen om voor veiligheid te zorgen. Ze zijn daarmee erg belangrijk. Lees deze redenen maar eens.

Gebodspictogrammen zorgen voor duidelijkheid over beleid en regels

Gebodspictogrammen zorgen voor duidelijkheid. Elk bedrijf heeft als het goed is veiligheidsbeleid goed gedocumenteerd. Een echt veilig bedrijf krijg je alleen maar door veiligheid ook zichtbaar te maken. Gebodspictogrammen zijn hiervoor perfect geschikt. Ze laten zien wat het beleid van het bedrijf is en welke regels er gelden.

Dagelijkse herinneringen voor medewerkers

Gebodspictogrammen zorgen ervoor dat veiligheid niet aan de aandacht ontglipt. Door de pictogrammen duidelijk zichtbaar te plaatsen worden medewerkers hier elke dag aan herinnerd. Hoewel het niet de bedoeling is kan het gebeuren dat mensen in de loop der tijd een beetje laks worden. Gebodspictogrammen zorgen ervoor dat de aandacht niet verslapt. 

Ook gasten/klanten/bezoekers zijn op de hoogte

Gebodspictogrammen zijn er in veel bedrijven niet alleen voor de medewerkers. Juist ook voor gasten, klanten of bezoekers in het bedrijf hebben ze nut. Deze personen weten vaak niet wat precies de regels zijn. Ze weten niet precies wat ze kunnen verwachten. Gebodspictogrammen maken hen dit duidelijk. Zo blijft iedereen in het bedrijf veilig. Niet-medewerkers zullen zich ook veiliger voelen dankzij de pictogrammen. Ze weten wat ze moeten doen. Ze weten óók dat zij in een bedrijf zijn dat aandacht besteedt aan veiligheid.

Risicovolle plekken krijgen extra aandacht

Gebodspictogrammen vallen op. Daarom zijn ze de perfecte manier om risicovolle plekken extra onder de aandacht te brengen. Met een gebodspictogram duidelijk in het zicht heeft niemand een excuus om niet op de hoogte te zijn van het risico. Het houdt mensen scherp en verlaagt de kans op ongevallen.

Schaf je gebodspictogrammen aan in onze webshop

In onze webshop vind je de belangrijkste gebodspictogrammen om het bedrijf (nog) veiliger te maken. Je kunt kiezen uit gebodsstickers en gebodsborden.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company