Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hiervoor gebruik je verkeerskegels

Hiervoor gebruik je verkeerskegels

Verkeerskegels: je komt ze vast met regelmaat tegen. Maar waarvoor gebruik je verkeerskegels eigenlijk? Hoewel het je vrij staat om onder bepaalde omstandigheden hier creatief mee om te gaan, zijn er eigenlijk drie hoofddoelen van verkeerskegels. Deze behandelen wij hier.

Voor het afzetten van wegen of paden

Eén van de dingen waarvoor verkeerskegels worden gebruikt, is voor het afzetten van wegen of paden. Dit zie je dan ook vaak op de openbare weg. Wanneer een weg of pad tijdelijk niet toegankelijk is, wordt het afgezet met verkeerskegels. Soms in combinatie met afzetlint. Het grote voordeel van verkeerskegels is echter dat ze snel en eenvoudig te verplaatsen zijn. Dat is in sommige situaties noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het werken aan de weg. Met verkeerskegels kan het gebied waarin gewerkt wordt eenvoudig worden afgezet. Verplaatst dit gebied zich, dan kunnen de kegels ook worden verplaatst. 

Voor het vrijhouden van wegen of paden (of andere openbare gebieden)

Verkeerskegels worden niet alleen tijdens werkzaamheden gebruikt. Ook in voorbereiding hierop kunnen zij worden gebruikt. Ze dienen namelijk onder andere voor het vrijhouden van wegen of paden, of voor andere openbare gebieden. Wanneer er ergens werkzaamheden zijn gepland, kunnen verkeerskegels worden gebruikt om een gebied vrij te houden. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan parkeerplaatsen die moeten worden gebruikt voor het plaatsen van afvalcontainers. 

Om te waarschuwen voor gevaar

Naast het afzetten of vrijhouden van plekken worden verkeerskegels ook gebruikt om te waarschuwen voor gevaar. Gevaar kan hiermee worden geneutraliseerd. Door een gebied af te zetten. Maar vaak worden de verkeerskegels al gebruikt in aanloop naar en op afstand van het gevaarlijke gebied. Denk op de openbare weg bijvoorbeeld aan de plaats waar een ongeluk heeft plaatsgevonden en voertuigen op de weg staan. Verkeerskegels worden soms al honderden meters voor deze plek geplaatst. Zo worden weggebruikers alert en voorbereid op een naderende gevaarlijke situatie.

Bestel je verkeerskegels in onze webshop

In onze webshop verkopen wij goedgekeurde verkeerskegels van 30 centimeter hoogte. Sinds enkele jaren moeten verkeerskegels namelijk uit één stuk bestaan. Daarom vind je uitsluitend dit type in de webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company