Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe krijg je verband het beste los van een wond?

  • Door Mark
  • 15 / 01 / 2021 0
Hoe krijg je verband het beste los van een wond?

Bij het verbinden van een wond is er altijd het risico dat het verband aan de wond gaat verkleven. Dit is pijnlijk wanneer het verband moet worden verwisseld of verwijderd. Lastig bovendien, want je loopt het risico om de wond weer open te trekken terwijl deze net geheeld is.

Hoe krijg je verband los van een wond? In deze blog leggen wij je uit wat je kunt doen. Ook geven wij tips om verkleving te voorkomen.

Hoe krijg je verband los van een wond? Met een huismiddel

Wanneer je verband verwijdert en er achter komt dat het verband aan de wond verkleefd is, is er één ding dat je niet moet doen, en dat is: trekken. Wellicht komt het verband wel los, maar de kans is groot dat dit a) pijnlijk is en b) een korst wordt losgetrokken en de wond weer open gaat. Wanneer dit gebeurt, zal de wond opnieuw moeten helen en dus veel langer open blijven. Bovendien loop je dan weer het risico dat een nieuw verband aan de wond gaat kleven.

Dus: hoe krijg je verband los van een wond? Hier is een eenvoudig huismiddel voor te maken. Vul een half glas met lauw water en schep hier een halve theelepel gewoon keukenzout doorheen. Roer even goed door en laat het zout oplossen. Maak vervolgens het verband nat met de zoutoplossing en laat even intrekken. Na ongeveer een halve minuut tot een minuut zul je het verband eenvoudig van de wond af kunnen trekken, zonder schade aan te richten.

Hoe voorkom je dat verband aan een wond kleeft?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Breng jij verband aan over een wond, zorg er dan eerst voor dat de wond goed schoon en droog is. Spoel de wond af met (steriel) water en dep droog met een steriele doek. Breng eerst een vet wondgaasje aan voordat je verband aanbrengt. Door zijn structuur en materiaal zal een een vet wondgaasje niet verkleven aan de wond.

Heb je voldoende gaasjes en verband in huis?

Heb jij voldoende gaasjes en verband in huis om een eventuele wond te verbinden? Vul indien nodig snel en eenvoudig je voorraad aan in de webshop van ARBO winkel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company