Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe oud is mijn brandblusser?

Hoe oud is mijn brandblusser?

Hoe oud is mijn brandblusser? Het is belangrijk om het antwoord op deze vraag te weten, want brandblussers zijn niet eeuwig houdbaar. Elke brandblusser heeft een maximale houdbaarheidsdatum. De brandblusser dient voor het verstrijken van deze datum vervangen te zijn om aan je wettelijke verplichtingen te voldoen. In deze blog kun je lezen hoe je er achter komt hoe oud de brandblusser is en geven wij tevens een handige tip waardoor je niet de fout in gaat.

Hoe oud is mijn brandblusser? Zo kom je erachter

Om te beginnen bij de tip die wij in de inleiding beloofden: de leeftijd van de brandblusser geldt vanaf het moment dat deze geproduceerd is. Waarom is dat belangrijk? Brandblussers kun je prima langere tijd bewaren in de juiste omgeving. Het kan voorkomen dat jij een nieuwe brandblusser koopt, die bijvoorbeeld al een jaar in een magazijn heeft gelegen. Gevoelsmatig koop je dus een nieuwe brandblusser, maar in de praktijk kan het zo zijn dat deze dus al een jaar oud is en dus ook een jaar eerder vervangen moet worden dan je denkt.

De leeftijd van de brandblusser staat op de brandblusser zelf aangegeven. Vaak gegraveerd of met een sticker of plaatje bij het handvat of onderop de brandblusser. Zorg ervoor dat je altijd weet hoe oud de brandblusser is, noteer deze datum en zorg ervoor dat je een notificatie krijgt wanneer de brandblusser vervangen moet worden.

Wanneer moet ik mijn brandblusser vervangen?

Brandblussers die in gebouwen worden gebruikt (in principe alle poederbrandblussers van 3 kilo of meer en alle andere soorten brandblussers) moeten 20 jaar na de productiedatum vervangen worden. Voor brandblussers die in de auto worden gebruikt, geldt een maximale houdbaarheid van vijf jaar.

Voor deze termijnen is natuurlijk niet voor niets gekozen. Net als alle andere producten zijn ook brandblussers aan slijtage onderhevig. Na het verstrijken van de houdbaarheid kan niet meer gegarandeerd worden dat de brandblusser nog goed werkt. Vervang deze daarom dus altijd op tijd.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company