Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe oud mag een blusdeken zijn?

  • Door Mark
  • 23 / 12 / 2020 0
Hoe oud mag een blusdeken zijn?

Hoe oud mag een blusdeken zijn? Zeer veel veiligheidsartikelen kennen een maximale houdbaarheidsdatum. Denk bijvoorbeeld aan een brandblusser.

Een blusdeken heeft geen maximale houdbaarheidsdatum. Betekent dit dat een blusdeken onbeperkt houdbaar is? Dat ook niet helemaal. In principe blijft een blusdeken goed totdat deze wordt gebruikt. Maar er zijn uitzonderingen. In deze blog lees je hoe oud een blusdeken mag zijn en wanneer je deze dient te vervangen.

In principe geen houdbaarheidsdatum

Hoe oud mag een blusdeken zijn? In theorie is het antwoord op deze vraag: zo lang als deze mee gaat. Blusdekens zijn niet voorzien van een maximale houdbaarheidsdatum. Dit betekent in de basis dat je een blusdeken zo lang als je wilt kunt bewaren voor gebruik. Er zijn echter wel wat uitzonderingen.

Een van die uitzonderingen is dat de blusdeken dan wel goed opgeborgen moet blijven, in de originele verpakking. Is de blusdeken eruit geweest (anders dan voor een controle), dan kan deze (onzichtbaar) beschadigd zijn. Ook doe je er verstandig aan om de deken te controleren. Doe dit bijvoorbeeld jaarlijks. Wanneer je voelt en/of ziet dat de kwaliteit van de blusdeken achteruit is gegaan, is het verstandig om deze te vervangen door een nieuw exemplaar.

Vervangen na gebruik

Voor het vervangen van een blusdeken is er een harde regel: vervang deze na gebruik. Ook al is dit slechts een paar weken na aanschaf. Wanneer de blusdeken is gebruikt, heeft deze zijn taak uitgevoerd. Elke deken is berekend op het eenmalig blussen van een brand en kan geen optimale werking garanderen voor een tweede gebruik. Zelfs als voor je gevoel de deken geen schade op heeft gelopen, dien je deze toch na gebruik te vervangen. Het gaat om veiligheid en op het gebied van veiligheid wil je geen risico’s nemen.

Een nieuwe blusdeken aanschaffen bij ARBO winkel

Ben je aan een nieuwe blusdeken toe? Deze bestel je gemakkelijk in de webshop van ARBO winkel. Afhalen in onze fysieke winkel in Ede kan natuurlijk ook.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company