Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe vaak moet je een EHBO koffer controleren?

Hoe vaak moet je een EHBO koffer controleren?

Een EHBO koffer zorgt voor extra veiligheid. Niet voor niets zijn bedrijven verplicht om een EHBO koffer te hebben. Maar met alleen zo’n koffer ben je er nog niet. Wat heb je immers aan zo’n koffer als deze niet compleet is?

Het doel van een EHBO koffer is om op elk moment de optimale hulp te kunnen bieden. Een complete koffer is daarbij een must. Daarom moet een EHBO koffer ook gecontroleerd worden. Maar hoe vaak moet je een EHBO koffer controleren? In deze blog leggen wij het uit.

Hoe vaak moet je een EHBO koffer controleren als particulier?

Veel mensen hebben thuis een EHBO koffer. Particulieren zijn echter niet verplicht om een EHBO koffer te hebben. Daarom is er ook geen verplichting om deze te controleren. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het absoluut wel verstandig is om dit regelmatig te doen. Ook thuis wil je verzekerd zijn van optimale veiligheid. Je wilt niet misgrijpen wanneer je iets uit de EHBO koffer nodig hebt. Controleer deze dan ook regelmatig. Stel voor jezelf reminders in om dit bijvoorbeeld elk jaar (of vaker) te doen. Nog beter: gebruik je artikelen uit de koffer, vul deze dan direct weer aan.

Hoe vaak moet je een EHBO koffer controleren als bedrijf?

Bedrijven zijn verplicht om te zorgen voor een goede EHBO koffer. Er is echter geen wettelijke verplichting die voorschrijft om de koffers te controleren. Wat echter wel geldt, is dat een werkgever verplicht is om te zorgen voor optimale arbeidsomstandigheden voor medewerkers. Veiligheid is daarbij natuurlijk een cruciaal punt. Daarom is het belangrijk om de EHBO koffer regelmatig te controleren.

Het Oranje Kruis raadt aan om alle koffers in elk geval eens per half jaar te controleren. Vaker kan en mag natuurlijk ook. Zeker in bedrijven waarin sprake is van een hoog risico, of waar met enige regelmaat ongevallen plaatsvinden, is het raadzaam om vaker te controleren. Hierbij hebben wij hetzelfde advies als voor particulieren: controleer direct na gebruik of er artikelen moeten worden aangevuld. Bestellen kan direct in onze webshop. Zo weet je zeker dat de EHBO koffer altijd de perfecte bescherming biedt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company