Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoeveel brandblussers in een ruimte?

Hoeveel brandblussers in een ruimte?

Het belang van brandblussers hoeven wij niemand uit te leggen. Maar hoeveel brandblussers moeten er in een ruimte aanwezig zijn? Dat is een vraag die wel een antwoord behoeft.

Een antwoord dat bovendien wat nader moet worden toegelicht, want er zijn uiteraard regels voor. Deze regels gelden alleen met betrekking tot brandblussers voor bedrijfsmatig gebruik (ook verenigingen vallen hieronder). Voor particulier gebruik gelden geen eisen. Brandblussers zijn voor particulieren ook niet verplicht. Hoeveel brandblussers in een ruimte aanwezig moeten zijn bij bedrijven, leggen wij je hier uit.

Hoeveel brandblussers in een ruimte? Dat hangt af van de oppervlakte

Hoeveel brandblussers in een ruimte aanwezig moeten zijn, hangt af van de oppervlakte van de ruimte. Voor ruimtes met een oppervlakte tot 150m2 dient er minimaal één schuimblusser of poederblusser met een inhoud van 6 kg. aanwezig te zijn. Is de ruimte groter dan 150m2? Dan geldt een minimum van één brandblusser met een inhoud van 9 kg. per 225m2. In een pand met een oppervlakte van 600m2 dienen dus drie brandblussers van 9 kg. aanwezig te zijn.

Er zijn nog wat aanvullingen. In de bovenstaande regels wordt uitgegaan van een pand met een enkele zone: een open ruimte. Kent het pand meerdere zones (ruimtes), dan geldt de verplichting van 1 blustoestel per 100m2. Een pand van 180m2 met twee ruimtes dient dus over twee brandblussers te beschikken: in elke ruimte een.

De algemene verplichting is bovendien van toepassing per verdieping. Ook al beslaat het pand slechts 100m2; wanneer dit verdeeld is over twee verdiepingen, dienen er twee brandblussers aanwezig te zijn.

Een extra toevoeging is dat er ook gekeken dient te worden naar brandgevaar. Zo is bepaald dat in elke ruimte waar er sprake is van een verhoogd brandgevaar een brandblusser aanwezig dient te zijn. Concreet kan dit erop neer komen dat er meer blussers aanwezig dienen te zijn dan op basis van de berekening aan de hand van oppervlakte.

Koop je brandblusser snel en eenvoudig online

ARBO winkel verkoopt alle soorten brandblussers. Bestel snel de door jou gewenste blusser(s) eenvoudig in onze webshop, of in onze fysieke winkel in Ede.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company