Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Je hebt de AED gebruikt: wat nu?

Je hebt de AED gebruikt: wat nu?

Je hebt de AED gebruikt: wat nu? Allereerst: hopelijk heb je een leven gered. Na het gebruik van de AED zijn er een aantal handelingen die je moet verrichten om ervoor te zorgen dat deze weer op een goede manier voor de tweede keer gebruikt kan worden. In dit artikel vertellen wij je welke handelingen dit zijn en hoe je jouw AED weer gebruiksklaar maakt. Lees snel verder voor meer informatie.

Lees eerst de gegevens uit

Heb je de AED gebruikt, dan is het belangrijk eerst de gegevens uit te lezen die tijdens de reanimatie zijn opgeslagen door de AED. Deze gegevens kunnen belangrijke informatie bevatten voor de behandelend cardioloog van de persoon waarvoor je de AED ingezet hebt. Heb je de gegevens uitgelezen? Laat de AED dan altijd een zelftest uitvoeren, zodat je meer inzicht krijgt in de staat van het apparaat.

Vervang de materialen

Heb je de AED gebruikt bij een reanimatie, dan moet je in elk geval de elektroden en (indien gebruikt) het beademingsmasker vervangen. Elektroden zijn onmisbaar voor een goede werking. Deze zijn niet gemaakt om meerdere malen te worden gebruikt. Soms moeten ook de batterijen of de accu vervangen worden. Zeker wanneer de AED meerdere stroomstoten heeft gegeven, kan het zo zijn dat de resterende capaciteit niet meer voldoende is.

Wil je maximale zekerheid hebben? Dan kun je de AED laten controleren. Dit kun je door ARBO centrum laten doen. Ook kun je bij ons alle spullen kopen die je nodig hebt voor de AED. Zo ben je meteen in een keer klaar en weet je zeker dat jouw AED geheel klaar is voor een volgende gebruik. Hoewel je natuurlijk altijd hoopt dat deze niet nodig is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie betreft het laten controleren van jouw AED.

Bestel jouw AED benodigdheden bij ARBO winkel

Weet je al wat je moet hebben? Bestel direct alles wat je nodig hebt voor de AED bij ARBO winkel. Mocht je nog niet precies weten wat je nodig hebt, of heb je eerst advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company