Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Met deze tips bescherm je jouw ogen tijdens het werken

Met deze tips bescherm je jouw ogen tijdens het werken

Je ogen zijn ontzettend kwetsbare lichaamsdelen. Een ongeluk met je ogen heeft al snel ernstige en vaak zelfs blijvende gevolgen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je ogen goed beschermt. Voer je werkzaamheden uit waarbij een risico is op oogletsel? Zorg dan altijd voor goede bescherming. Met deze tips bescherm je jouw ogen tijdens het werken.

Controleer de omgeving en het materiaal voordat je aan het werk gaat

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Je kunt je ogen nog zo goed beschermen: door goede voorbereidingen te treffen verklein je de kans dat er überhaupt iets gebeurt. Ga jij  werkzaamheden uitvoeren waarbij je ogen risico lopen? Controleer dan eerst altijd de omgeving, het materiaal, en je gereedschappen. Dit kan echt het verschil maken. Zo voorkom je onveilige situaties of het werken met ondeugdelijke spullen. Je maakt een goede en zo veilig mogelijke start. 

Draag een veiligheidsbril

Maar natuurlijk: een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Daarom is het altijd zaak om je ogen goed te beschermen. Want hoe goed de voorbereidingen ook mogen zijn: er kan altijd sprake zijn van een foutje, ongeluk of zelfs domme pech. Je herkent natuurlijk de situaties waarin er sprake is van risico of gevaar. Wanneer je werkt met gevaarlijke stoffen bijvoorbeeld. Of wanneer je werkzaamheden uitvoert waarbij splinters en andere kleine deeltjes kunnen ontstaan. Neem nooit een risico: draag altijd een veiligheidsbril. Doe dat ook wanneer je op een locatie bent waar anderen risicovol werk uitvoeren. Zoals we net al schreven: er kan ook gewoon sprake zijn van pech.

Zorg voor oogspoeling in de buurt

Ondanks de juiste voorbereiding en goede maatregelen kan oogletsel alsnog optreden. De vorige twee tips gingen over het beschermen van je ogen tijdens het werken. Maar wat nu wanneer je ondanks al die moeite toch iets in je oog krijgt? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk goed kunt handelen. Dat doe je met oogspoeling. Of het nu gaat om een oogspoelstation of oogspoelflessen: zorg ervoor dat er een goede oogspoeling in de buurt is. Zo kun je je ogen overvloedig uitspoelen wanneer deze in contact zijn geweest met een gevaarlijke stof of een schadelijk deeltje. Zo verklein je de kans op letsel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company