Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Om deze redenen heb je een vluchtladder

Om deze redenen heb je een vluchtladder

Een vluchtladder is vaak aan te raden. Zijn er vluchtladders aanwezig in jouw bedrijf? Zo niet: denk daar dan eens serieus over na. Het hebben van vluchtladders biedt duidelijke voordelen. Lees de onderstaande voorbeelden.

Veilig en snel hogere verdiepingen verlaten

Wanneer het gehele pand moet worden ontruimd moet dit zo snel mogelijk gebeuren. Hoe zorg je hiervoor? Zeker bij hogere verdiepingen kan dit een uitdaging vormen. Vluchtladders zorgen ervoor dat je hogere verdiepingen veilig en snel kunt verlaten. Het voordeel is al duidelijk vanaf de eerste verdieping. Je wilt niet dat mensen een val maken. Met een vluchtladder verlaat je het pand snel een veilig. Hij is stabiel, stevig en snel te plaatsen.

Te plaatsen in elke ruimte

Een vluchtladder is te plaatsen in elke ruimte. Er dient wel een raam te zijn dat open kan. Zorgen voor goede evacuatiemogelijkheden is soms een uitdaging. Bijvoorbeeld in gebouwen met een ingewikkelde lay-out of moeilijk te bereiken plekken. Een vluchtladder maakt elke ruimte een stuk veiliger. Daarom is het aan te raden om vluchtladders te plaatsen in ruimtes waarvan je weet dat snel en veilig ontruimen bij een calamiteit een uitdaging kan vormen.

Hét alternatief voor een geblokkeerde vluchtroute

Bij een ontruiming is er een plan. In het ontruimingsplan is nagedacht over onder andere de vluchtroute. Het is de bedoeling dat het ontruimingsplan/vluchtplan in werking treedt bij een calamiteit. Soms loopt het anders. Het kan gebeuren dat een vluchtroute wordt geblokkeerd. Daar zijn tal van redenen voor te verzinnen: brand of rook, instorting of zelfs personen die een bedreiging vormen. Een vluchtladder biedt in elke ruimte een alternatief voor een geblokkeerde vluchtroute. Je voorkomt ermee dat mensen vast komen te zitten in een ruimte.

Schaf je vluchtladder aan bij ARBO winkel

Heb jij een vluchtladder nodig? Bij ons vind je deze in verschillende afmetingen: van 5 tot zelfs 20 meter.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company