Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Op zoek naar brandblussers voor de horeca? Deze heb je nodig

Op zoek naar brandblussers voor de horeca? Deze heb je nodig

In de horeca zijn brandblussers natuurlijk een must. Dat zijn ze overal, en alle bedrijven zijn verplicht om goedgekeurde brandblussers te hebben. De horeca is een sector waarvan natuurlijk iedereen de risico’s op het gebied van brand kent. Dus brandblussers zijn hier absoluut nodig. Maar welke brandblussers dan? Want de ene blusser is de andere niet. Het is heel belangrijk om brandblussers te hebben die berekend zijn op de verschillende soorten branden die kunnen ontstaan in de horeca. Daar vertellen wij je graag meer over.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar er zijn verschillende soorten brandblussers. Een brand is nooit zomaar een brand. Verschillende soorten branden laten zich op verschillende manieren blussen. Daar zijn verschillende brandblussers voor.

In veel bedrijven hangen schuimblussers of poederblussers. Dit zijn blussers die geschikt zijn voor veel verschillende soorten branden. Ze zijn geschikt voor algemeen gebruik en het blussen van brandende vaste stoffen, elektrische apparaten en vloeistoffen. Op veel plekken voldoen deze blussers. Denk aan kantoren. In de horeca heb je vaak niet voldoende aan deze blussers alleen.

In de horeca wordt gekookt. Dit betekent dat er een risico is op vetbranden. De welbekende vlam die in de pan slaat. Bijvoorbeeld een brand die uitbreekt bij een frituurpan. Een vetbrand kun je niet blussen met een normale schuim- of poederblusser. Branden worden ingedeeld in verschillende categorieën. Bij elke brandblusser is aangegeven welke soort branden ermee geblust kunnen worden. Naast vetblussers zijn er bijvoorbeeld ook nog gasblussers en blussers die niet kunnen bevriezen. Ook die twee typen kunnen relevant zijn in de horeca.

Kies de brandblussers die het beste passen bij de risico’s

Het is voor de horeca belangrijk om te kijken naar de brandblussers die het beste passen bij de risico’s. Voor vrijwel elke horecagelegenheid betekent dit dat er behoefte is aan diverse soorten brandblussers. Daarbij wordt vaak onderscheid gemaakt tussen het gastgedeelte (waar poeder- of schuimblussers belangrijk zijn) en de keuken, waar vaak behoefte is aan een vetblusser. En gebruik je bijvoorbeeld een koelruimte, dan kan daar behoefte zijn aan een blusser die niet kan bevriezen. 

Bestel je brandblussers in de webshop

Je vindt alle soorten brandblussers in de webshop. Bestel eenvoudig online en haal ze snel in huis.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company