Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Pleisters: welke moet ik kiezen?

Pleisters: welke moet ik kiezen?

Pleisters zijn vrij eenvoudig. Heb je een bloedend wondje, dan biedt een pleister de oplossing. Elke pleister is eigenlijk beter dan geen pleister. Dat neemt niet weg dat er wel verschillen zijn tussen pleisters onderling. En dus dat je kunt kiezen voor pleisters die het beste bij jouw behoeften passen. Maar welke pleisters moet je kiezen? Wij gaan in deze blog in op de belangrijkste verschillen.

Textiel of PE?

De juiste pleisters kiezen begint vaak bij de keuze voor het materiaal. Pleisters zijn er doorgaans in twee verschillende materialen: textiel en PE (kunststof). Beide hebben ten opzichte van elkaar hun voordelen en nadelen.

Wanneer kies je voor textiel pleisters? Textiel pleisters zijn comfortabel om te dragen. Ze voelen prettig aan op de huid en zijn elastisch. Dit betekent dat ze flexibel zijn. Ze zijn daarom ook geschikt om te plakken op plaatsen die niet recht zijn of buigen. Je kunt textiel pleisters vaak prima dragen op plekken die bewegen en vervormen. Dankzij hun elasticiteit buigen ze goed mee.

PE pleisters zijn in de basis misschien iets minder comfortabel om te dragen. Je zult ze wat duidelijker voelen en ze buigen minder goed mee. Daar staat tegenover dat deze pleisters waterbestendig zijn. Dat kan een groot voordeel zijn. Zeker wanneer je ze draagt tijdens werkzaamheden waarbij het lichaamsdeel in kwestie nat kan worden. Ook voor kinderen kunnen deze pleisters handig zijn. Ze kunnen gewoon opgeplakt blijven tijdens het zwemmen of in bad. Let er wel op dat je ook deze pleisters dagelijks vervangt. Dit uit hygiënisch oogpunt.

Losse pleisters of op rol?

Een ander punt waarop jij jezelf een vraag kunt stellen is het volgende: wil je pleisters op rol, als strips of pleisters die per stuk verpakt zijn? Ook hier geldt dat alle opties hun eigen voor- en nadelen hebben. Met pleisters op rol heb je altijd een grote hoeveelheid beschikbaar. Ook kun je ze, net als pleisters per strip, eenvoudig op maat knippen. Dat kan handig zijn, want soms is een voorverpakte pleister niet genoeg om een wond volledig af te dekken.

Daarentegen zijn voorverpakte pleisters wel snel en eenvoudig te plakken. Je hoeft niet te knippen, maar kunt de pleister direct op de wond plakken. 

Moeten ze extra goed zichtbaar zijn?

Dan nog een derde en mogelijk belangrijk punt: moeten de pleisters extra goed opvallen? Er zijn situaties waarin dit belangrijk is. Bijvoorbeeld in de horeca, of voor iedereen die met voedingsmiddelen werkt. In het geval dat een pleister losraakt en je deze verliest, wil je dat deze direct opvalt en zichtbaar is.

Bestel jouw pleisters eenvoudig in onze webshop

Welke pleisters je ook nodig hebt: je vindt de juiste pleisters in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company