Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Poederblusser

Poederblusser

Een brandblusser is verkrijgbaar in verschillende soorten. Een poederblusser is, zoals de naam je al vertelt, een brandblusser die branden blust met behulp van poeder. Hoe werkt dit precies?

Wat zijn de voor- en nadelen en wanneer moet je wel en juist niet voor een poederblusser kiezen? Je leest het in deze blog. Poederblussers worden zowel in bedrijven als door particulieren gebruikt. Dit is wat je weten moet.

Hoe werkt een poederblusser?

Een poederblusser blust vuur met speciaal poeder. Dit poeder heeft een samenstelling die ervoor zorgt dat de brand verstikt. Het poeder vormt een laag over de brandhaard heen die de zuurstoftoevoer van de vlammen afschermt. Zonder zuurstof kan vuur niet overleven en zo wordt de brand geblust.

Een poederblusser is eenvoudig in gebruik. Het is simpelweg een kwestie van de spuitmond richten op de brandhaard en de hendel inknijpen. Let op: je moet wel eerst de beveiliging eraf halen. Deze zit erop om te voorkomen dat de blusser per ongeluk kan worden gebruikt. Maar ook die beveiliging heb je er zo af. Het is belangrijk dat je het poeder niet op de vlammen spuit, maar op de bron van de brand. Zo blus je deze effectief.

Voor- en nadelen van een poederblusser

Een poederblusser is een zeer populaire soort blusser. Vaak maken mensen een keuze tussen een poederblusser en een andere veel gebruikte blusser: de schuimblusser. Wat zijn de verschillen? Leg je deze twee naast elkaar, dan zul je zien dat ze qua effectiviteit erg op elkaar lijken, maar ook elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

In principe is het grootste voordeel van een poederblusser ten opzichte van een schuimblusser dat deze in veel gevallen meer soorten branden kan blussen. Beide blussers kunnen brandklasse A (vaste stoffen) en brandklasse B (vloeistoffen) blussen, maar poederblussers kunnen vaak daarnaast ook klasse C (gassen) en soms zelfs klasse D (metalen) blussen.

Nadelen zijn er ook. Zo is een poederblusser niet ideaal voor het blussen van elektrische apparatuur. Een poederblusser kán dit zeker, maar richt heel veel nevenschade aan omdat het poeder zelfs in de kleinste kiertjes gaat zitten. Een poederblusser maakt dus een hoop troep. Ook kun je door het inademen van het poeder last krijgen van de laxerende werking.

Poederblusser kopen bij ARBO winkel

Vast staat dat een poederblusser een zeer effectieve blusser is die zorgt voor veel veiligheid. Wil jij een poederblusser kopen? Je vindt diverse soorten in het aanbod van ARBO winkel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company