Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Redenen om een wond direct te ontsmetten

Redenen om een wond direct te ontsmetten

Je hebt een wond opgelopen. Moet je die direct ontsmetten? In veel gevallen denk je misschien: dat komt later wel. Toch is het verstandig om een wond direct te ontsmetten. Dit zijn de redenen waarom.

Voorkom ontsteking en infecties

De belangrijkste reden om een wond direct te ontsmetten is om er zo voor te zorgen dat deze niet gaat ontsteken. Bij een open wond, ook een kleine of een flinke schaafwond, is er altijd een risico op infecties. Dit komt omdat er vuil in de wond kan komen. Zorg er daarom ook voor dat je direct de wond ontsmet. Zo blijft er geen vuil achter. 

Ontsmetten om te bepalen wat er vervolgens moet gebeuren

Een andere reden om de wond direct te ontsmetten is deze: je kunt alleen de ernst van de wond bepalen wanneer je de wond goed kunt zien. Pas als je deze ontsmet is heb je vaak een goede blik op de wond. Zo kun je beter bepalen wat er met de wond moet gebeuren. 

De wond kan direct behandeld worden

Door de wond te ontsmetten kan deze direct behandeld worden (indien nodig).  Als je dit niet doet, kun je deze ook niet verder behandelen. Ook dat heeft te maken met mogelijke infecties. Wanneer je een vuile wond gaat verbinden loop je onnodig risico. Er kunnen dan infecties ontstaan. Dat wil je voorkomen. Als je een infectie oploopt duurt het niet alleen langer voordat de wond heelt, je kunt ook veel pijn krijgen of zelfs ziek worden.

Schaf de juiste spullen aan in de webshop

Zorg er dus voor dat je een wond altijd direct ontsmet. In de meeste gevallen is dat helemaal niet moeilijk. Water is namelijk bijna altijd voldoende. Spoel de wond overvloedig uit met water. Zo spoel je al het vuil uit de wond. Is het gebied om de wond heen erg vies? Dan kun je dit schoonmaken met Jodium of Betadine. Dit kun je aanschaffen in onze webshop. Zorg natuurlijk ook voor pleisters, vet gaas, en verband.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company