Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Reflectie veiligheidshesjes onderzoek ANWB

Reflectie veiligheidshesjes onderzoek ANWB

ANWB onderzoek laat zien dat veel veiligheidshesjes amper tot geen licht terugkaatsen. Ongeveer een derde van deze vestjes voldoet zelfs niet aan de Europese richtlijnen.

Lichtreflectie veiligheidshesjes

Veiligheidshesjes dienen voldoende lichtreflectie te genereren om ook goed zichtbaar te zijn bij bijzonder weinig tot geen licht. De ANWB waarschuwt dat sommige vestjes niet aan de kwaliteitsnormen voldoen. Dit resulteert in allerlei gevaarlijke situaties doordat hesjesdragers hier onvoldoende bewust van zijn. Het is daarom belangrijk dat vooral kwetsbare weggebruikers zoals fietsers, motorrijders en hardlopers kunnen vetrouwen op kwalitatief voldoende reflecterende hesjes om altijd goed op te blijven vallen, ook bij bijzonder weinig licht.

Reflectie veiligheidshesjes vaak nog onvoldoende

De reflecterende eigenschappen van veiligheidshesjes die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen zorgen ervoor dat ze al bij weinig licht toch goed gaan opvallen in het donker. In tegenstelling tot andere landen zoals België, Frankrijk en Duitsland, is het in Nederland nog niet verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben. Onderzoek van zowel de ANWB als ADAC laat zien dat veiligheidshesjes veelal nauwelijks tot helemaal geen licht terugkaatsen. Ongeveer een derde van deze vestjes voldoet zelfs helemaal niet aan de Europese richtlijnen.

Praktische controle reflectie veiligheidshesjes

Gelukkig is het zelf controleren van de benodigde reflectie ook bij verschillend gekleurde veiligheidshesjes eenvoudig. De ANWB adviseert om het hesje ongeveer 3 meter verderop te plaatsen en er met een lampje op te schijnen. "Als het hesje stralend wit reflecteert, dan is het goed". Mocht het hesje verpakt zijn in doorzichtig plastic, dan kun je er ook doorheen schijnen om de reflectie te beoordelen (bron nu.nl 14 februari 2024).

Onze veiligheidshesjes in alle kleuren zijn extra getest op de lichtreflectie via de goedgekeurde reflectiebanden.

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company