Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Schuimblusser

Schuimblusser

Een schuimblusser is zowel in bedrijven als bij mensen thuis de meest gebruikte soort blusser. Dat zegt natuurlijk alles over de effectiviteit van dit type brandblusser. Maar hoe werkt een schuimblusser precies? Wat is de samenstelling van het schuim en is zo’n schuimblusser ook iets voor jou? Wij geven antwoord op al je vragen.

Wat is een schuimblusser?

Een schuimblusser is een brandblusser die gevuld is met vuurdovend schuim. De inhoud van een schuimblusser bestaat grotendeels uit water en lucht, maar hieraan zijn bepaalde chemicaliën met brand blussende eigenschappen toegevoegd. Het percentage chemicaliën varieert van ongeveer 1% tot 6%. Vaak gaat het om fluorverbindingen.

Hoe werkt een schuimblusser?

Een schuimblusser is zeer eenvoudig om te gebruiken. Je haalt de veiligheidspal eraf (of drukt een knop in) en knijpt vervolgens in de hendel aan het handvat om te blussen. Richt de slang altijd op de brandhaard om effectief te kunnen blussen.

Een schuimblusser legt een laag schuim over het vuur. Deze schuimlaag doet twee dingen: koelen, maar vooral de zuurstoftoevoer afsnijden. Zonder zuurstof kan vuur niet branden. Zo zal het vuur doven: het vuur wordt verstikt.

Welke branden kun je hiermee blussen?

Schuimblussers zijn geschikt voor veel verschillende branden. Zo zijn alle schuimblussers AB-blussers: deze kunnen branden uit categorie A (vaste stoffen) en B (vloeistoffen) blussen. Sommige schuimblussers kunnen ook categorie C branden (vetten) blussen. Voor gebruik in huis, met name in de keuken, is het aan te raden om een ABC-schuimblusser te kopen.

Met schuimblussers kunnen ook elektrische branden veilig worden geblust. Zelfs personen die in brand staan, kunnen met een schuimblusser worden geblust.

Schuimblusser kopen

Wil jij een schuimblusser kopen? Kijk dan in de webshop van ARBO winkel. Wij hebben veel verschillende soorten schuimblussers. Ook in verschillende formaten. Of je nu op zoek bent naar een compacte blusser voor in de auto of een blusser met grote capaciteit voor thuis of op het werk. Je vindt ze in onze webshop. Heb je vragen over onze schuimblussers? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company