Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Tips bij het aanschaffen van oorkappen

Tips bij het aanschaffen van oorkappen

Je gehoor wil je absoluut beschermen. Daarom is het belangrijk om in lawaaiige omgevingen de juiste gehoorbescherming te dragen. Is er sprake van een continu hoog geluidsniveau of van hele harde geluiden, dan voldoen oordoppen meestal niet meer. Je kunt dan het beste oorkappen dragen. De juiste oorkappen dragen comfortabel en bieden de geluidsdemping die je nodig hebt om veilig te kunnen werken. Maar hoe weet je of je de juiste exemplaren koopt? Lees deze tips bij het aanschaffen van oorkappen.

Hoeveel geluidsdemping heb je nodig?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van oorkappen is natuurlijk de geluidsdemping. Je wilt oorkappen aanschaffen die het geluid voldoende dempen. Let daarom goed op de dempende eigenschappen. Zorg er van tevoren voor dat je weet wat het geluidsniveau is waartegen je oren moeten worden beschermd.

Basic oorkappen verlagen het geluidsniveau met circa 26 decibel. Ga na of dit voor jou genoeg is. Heb je meer demping nodig, dan kun je kiezen voor oorkappen uit een zwaardere categorie. Deze dempen met circa 31 decibel. In echt lawaaiige omgevingen kan het noodzakelijk zijn om oorkappen uit de zwaarte categorie te dragen. Deze dempen het omgevingsgeluid met circa 35 decibel. 

Heb je helmbevestiging nodig?

Draag jij een helm tijdens het werk? Dan is het verstandig om te kiezen voor oorkappen met helmbevestiging. Dit is zeer handig, maar let wel goed op welk type helm je draagt. De hoeveelheid geluid die wordt gedempt is namelijk afhankelijk van het type helm waarop je de oorkappen draagt.

Schaf jouw oorkappen aan in onze webshop

Kijk in onze webshop om de voor jou geschikte oorkappen te vinden. Je bestelt ze snel en eenvoudig. Alle oorkappen zijn bovendien voorzien van een omschrijving en specificaties. Weet je niet zeker welke je moet hebben of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company