Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Twijfel je of je een veiligheidshesje nodig hebt? Dit moet je weten

Twijfel je of je een veiligheidshesje nodig hebt? Dit moet je weten

Iedereen weet als het goed is wat een veiligheidshesje is. Dit is een hesje dat je over je (werk)kleding draagt om extra goed op te vallen. Een veiligheidshesje is felgekleurd voor extra goede zichtbaarheid. Ook is het hesje voorzien van reflecterende banden zodat je als drager ook in het donker goed zichtbaar bent. Wanneer er licht op schijnt, reflecteert het hesje. Maar wanneer heb je nu een veiligheidshesje nodig? Twijfel je of je een veiligheidshesje nodig hebt? Lees dan zeker verder. Wij wijzen je op wat je moet weten.

Voor sommige beroepen en werkzaamheden is het dragen van een veiligheidshesje verplicht

Voor sommige beroepen en bij sommige werkzaamheden is het heel eenvoudig. Je hoeft in die gevallen niet te twijfelen: het dragen van een veiligheidshesje is dan namelijk verplicht. Het dragen hiervan is verplicht voor mensen die voor hun beroep werk moeten verrichten waarbij verkeer komt kijken. Dus iedereen die werkt aan, op of langs de weg moet zo’n hesje dragen. Politie-agenten die controleren, wegwerkers, verkeersregelaars, maar bijvoorbeeld ook vuilnismannen of mensen die werken aan het groen langs de weg.

Wanneer is een hesje nog meer handig?

Voor mensen die op, aan of langs de weg (het spoor telt ook mee) werken, is het dus duidelijk. Voor hen is het dragen van een veiligheidshesje wettelijk verplicht. Maar hoe zit het dan met anderen? Voer jij andere werkzaamheden uit en twijfel je of het daarvoor noodzakelijk is? Denk aan de volgende punten.

Een veiligheidshesje maakt iedereen beter zichtbaar. Dus eigenlijk zeggen wij gewoon: bij twijfel, doen! Je wordt er nooit slechter van. Natuurlijk heeft het weinig zin om op kantoor achter je bureau een veiligheidshesje te dragen. Maar je kunt zelf inschatten wanneer dit wel zin heeft. In alle situaties waarin het zicht niet optimaal is, bijvoorbeeld.

Maar je kunt ook denken aan specifieke situaties en werkzaamheden. Bijvoorbeeld iedereen die risicovolle werkzaamheden uitvoert waarbij omstanders zijn betrokken. Met een veiligheidshesje geef je een duidelijk signaal af. Iedereen zal zien dat je aan het werk bent en het hesje vertelt mensen om op te letten en voorzichtig te zijn.

In veel gevallen is het handig en verstandig wanneer je extra opvalt. Bijvoorbeeld als leider/leidster van een BSO. Wanneer je met kinderen op pad gaat, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Dat kan ook gelden voor gidsen, leiders op evenementen etc.

Beknibbel nooit op veiligheid

Te veel ongevallen ontstaan doordat mensen niet goed zichtbaar zijn. Heb jij het gevoel dat een veiligheidshesje bij kan dragen aan de veiligheid? Draag het dan. Beknibbel nooit op veiligheid. Je bestelt jouw veiligheidshesjes in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company