Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Typen brandblussers

Typen brandblussers

Natuurlijk is een brandblusser “gewoon” een brandblusser. Ze doen stuk voor stuk hetzelfde, namelijk vuur doven. Maar de ene is echter de andere niet. Er zijn verschillende soorten en het is belangrijk om te weten welke typen brandblussers bij jouw behoeften passen. Wil je weten wat de verschillen zijn? Lees verder, wij leggen het je snel en eenvoudig uit.

Onderscheid maken tussen typen brandblussers

Hoe kun je onderscheid maken tussen typen brandblussers? De eerste manier waarop je dat kunt doen, is door onderscheid te maken tussen vaste en mobiele brandblussers. Lekker eenvoudig: brandslanghaspels zijn vaste brandblussers, alle andere typen brandblussers zijn mobiele brandblussers. Met die uitleg schiet je natuurlijk maar deels iets op.

Typen brandblussers onderscheiden kun je beter doen door te kijken naar het blusmiddel of het soort brand dat kan worden geblust. Om te beginnen met het blusmiddel. Zoek je een brandblusser, dan heb je de keuze uit een waterblusser (haspel), poederblusser, schuimblusser, vetblusser of CO2 blusser. Er zijn nog wat andere typen, zoals antivries brandblussers, maar die horen eigenlijk bij een van de eerder genoemde categorieën.

Alle brandblussers zijn ook ingedeeld op basis van het type brand dat zij kunnen blussen. Dit type brand wordt met een letter aangegeven. De verschillende typen zijn:

Brandklasse A: vaste stoffen.
Brandklasse B: vloeistoffen
Brandklasse C: gassen
Brandklasse D: metaal
Brandklasse E: elektrische installaties
Brandklasse F: vetten en (frituur)olie

Wie deze brandklassen vergelijkt met typen brandblussers, zal iets opvallen: bij de brandblussers ontbreekt brandklasse E. Deze is namelijk als zelfstandige klasse komen te vervallen. AB- en ABC-blussers kunnen ook elektrische installaties blussen.

De branden die de verschillende typen brandblussers kunnen blussen:

Waterblusser: A
Poederblussers: Meestal ABC, soms ABCD
Schuimblussers: AB
CO2 blussers: BC
Vetblussers; F

Koop de gewenste brandblusser bij ARBO winkel

In de webshop van ARBO winkel vind je alle typen brandblussers. Schaf de door jou gewenste blusser snel en eenvoudig aan, of kom naar onze fysiek winkel in Ede.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company