Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Vetblusser kopen

Vetblusser kopen

Een vetblusser kopen is onder andere in de horeca de normaalste zaak van de wereld. Wie thuis heeft geïnvesteerd in een brandblusser, heeft waarschijnlijk een schuimblusser of eventueel een poederblusser aangeschaft. Dit zijn zeer effectieve blussers voor veel verschillende branden.

Een vetbrand is echter een aparte brand in een eigen categorie. Standaard brandblussers zijn niet geschikt om vetbranden mee te blussen. Het risico op een vetbrand is echter in bijna elke keuken aanwezig. Dus ook bij jou thuis. Een vetblusser kopen is dus helemaal geen onverstandige beslissing.

Wat is een vetblusser precies? 

Elke brandblusser krijgt een bepaalde code mee waaruit je kunt opmaken welke branden ermee kunnen worden geblust. Zeer veel voorkomend zijn de zogenaamde “AB” blussers en in iets mindere mate “ABC” blussers. Dit zijn brandblussers die branden in categorie A, B (en C) kunnen blussen. Hiermee kun je bijna alle branden blussen, maar niet allemaal. Vetbranden vallen namelijk in een andere categorie. Naast A (vaste stoffen), B (vloeistoffen) en C (gassen), zijn er ook nog de categorieën D (metalen) en F (vetten en oliën). Vroeger was er ook een categorie E (elektrische apparaten), maar die is komen te vervallen als losse categorie.

Met de meeste blussers kun je dus geen vetbranden blussen. In veel huishoudens hangen AB- of ABC-blussers.  Maar wat nu wanneer er in de keuken een brand uitbreekt? Bijvoorbeeld in een pan met olie, of door een frituurpan die kortsluiting maakt? Dan heb je een vetblusser nodig. Een vetblusser is een ABF blusser.

Een vetblusser kopen is niet lastig

Een vetblusser kopen is niet lastig, want dit hoeft geen extra blusser te zijn. Je kunt je huidige blusser hierdoor vervangen. Vetblussers zijn namelijk niets meer of minder dan schuimblussers met een gewijzigde samenstelling. Je kunt er dus ook andere branden (vaste stoffen, vloeistoffen en in sommige gevallen ook gassen) mee blussen. Koop jouw vetblusser direct in de webshop van ARBO winkel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company