Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Vier tips om de juiste brandblusser te kiezen

Vier tips om de juiste brandblusser te kiezen

Het kiezen van de juiste brandblusser is belangrijk. Wanneer er brand uitbreekt is een goede brandblusser cruciaal. Nog voordat hulpdiensten arriveren kan jij hiermee de brand al bestrijden. Maar hoe weet je nu wat voor soort brandblusser je moet kiezen? Lees deze 4 tips om de juiste brandblusser te kiezen.

Welke branden moet je kunnen blussen?

Vraag jezelf af welke branden je moet kunnen blussen. De ene brandblusser is namelijk de andere niet. Elke soort brand heeft zijn eigen categorie. Brandblussers vallen in bepaalde categorieën. Zo zijn de meeste schuimblussers AB-brandblussers. Dit wil zeggen dat je hiermee vaste stoffen en vloeistoffen kunt blussen. Kijk goed welke risico's er aanwezig zijn. Moet je bijvoorbeeld ook vetten of gassen kunnen blussen, dan heb je hiervoor specifieke brandblussers nodig. Houd ook rekening met de benodigde bluscapaciteit (inhoud).

Is er sprake van een verplichting?

Als particulier ben je niet verplicht om brandblussers te hebben. Als bedrijf ben je dit wel. Maar die verplichting kan ook aanvullende eisen stellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een verzekeraar verplicht om brandslanghaspels te gebruiken. Ook kunnen er verplichtingen gelden met betrekking tot het type brandblusser. Bijvoorbeeld omdat er specifieke gevaarlijke stoffen in het pand aanwezig zijn. 

Is het belangrijk dat de blusser mobiel is?

Hoe wordt de brandblusser gebruikt? Is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze mobiel is? Bijvoorbeeld omdat je hiermee meerdere vertrekken moet kunnen blussen. Dan beperkt dit je keuze wellicht. Het kan het zo zijn dat je afhankelijk bent van een blusser omdat er geen stromend water op locatie is. Is het belangrijk dat de blusser mobiel moet zijn of is er geen stromend water waar gebruik van gemaakt kan worden, dan is een haspel geen optie en heb je sowieso een draagbare brandblusser nodig.

Waar wordt de blusser opgehangen / opgeborgen?

De plek waar je de blusser ophangt of bewaard kan van invloed zijn op de keuze. Dit heeft vooral te maken met temperatuur. Wordt de blusser bijvoorbeeld buiten bewaard, dan is er kans op bevriezing. Niet elke brandblusser is dan geschikt. Je zult moeten kiezen voor een vorstbestendige brandblusser.

Koop de juiste brandblusser in onze webshop

In onze webshop vind je alle brandblussers die je nodig hebt. Haal deze snel en eenvoudig in huis. Heb je een vraag over de brandblussers? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company