Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Voorkomen van ongevallen

Voorkomen van ongevallen

Het voorkomen van ongevallen is natuurlijk prioriteit in elke organisatie waarin er een (verhoogd) risico is op het plaatsvinden van een bedrijfsongeval. Daar worden organisaties ook toe verplicht, dankzij diverse wetten en regels. Daarbij draait het om kennis, het hanteren van de juiste methodes, maar ook het gebruik van de juiste middelen. Ongevallen voorkomen gaat beter wanneer medewerkers goed zijn uitgerust.

Het voorkomen van ongevallen begint met kennis en oplettendheid

Voor het voorkomen van ongevallen is kennis nodig. Kennis op het gebied van veiligheid. Daarom gelden er ook eisen zoals VCA of certificaten voor het bedienen van voertuigen en gereedschappen. Alles begint met kennis en oplettendheid. Medewerkers dienen op de hoogte te zijn van de risico’s die zij lopen, maar moeten ook weten hoe zij hun werkzaamheden uit moeten voeren met het oog op die risico’s. Voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van collega’s en omstanders.

Maak gebruik van goede middelen

Er zijn tal van hulp- en beschermingsmiddelen te koop die bijdragen aan het voorkomen van ongevallen. Dit zijn zeer uiteenlopende middelen, waarvan sommige wellicht voor de hand liggend zijn en andere juist niet.

Iedereen die risicovol werk uitvoert, zal bekend zijn met PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Belangrijke PBM als werkschoenen, werkhandschoenen of veiligheidsbrillen helpen ongevallen voorkomen. Ongevallen zijn nooit 100% te voorkomen en ook daarom zijn PBM zo belangrijk. Zij bieden bescherming die ervoor zorgt dat letsel wordt voorkomen indien een ongeval toch plaatsvindt.

Er zijn echter nog veel meer manieren om ongevallen te voorkomen. Van iets ogenschijnlijk eenvoudigs als keuringsstickers (zodat medewerkers weten dat apparaten veilig zijn), tot veiligheidshesjes voor extra zichtbaarheid of wegbebakening voor extra bescherming tegen de omgeving.

Vind de juiste artikelen in de webshop

In de webshop van ARBO winkel vind je tal van artikelen die helpen bij het voorkomen van ongevallen. Investeer in veiligheid: daar kun je immers nooit te veel van hebben. Heb je vragen over onze producten, schroom dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company