Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waar hangt een AED?

  • Door Mark
  • 30 / 09 / 2020 0
Waar hangt een AED?

AEDs redden levens. Wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand, telt elke seconde. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Wordt het slachtoffer binnen zes minuten gereanimeerd, dan neemt de overlevingskans aanzienlijk toe.

Vanzelfsprekend worden bij een hartstilstand de hulpdiensten ingeschakeld. In veel gevallen hebben zij echter langer dan 6 minuten de tijd nodig om op locatie te arriveren. Daarom is het van belang dat er zo snel mogelijk begonnen wordt met reanimatie (met behulp van een AED). Dan moet u natuurlijk wel weten waar deze hangt. Dus: waar hangt een AED?

Waar hangt een AED in uw organisatie?

Zijn er in uw organisatie AEDs aanwezig? Zorg er dan voor dat onder alle werknemers duidelijk is waar deze hangt of waar meerdere exemplaren hangen. Gelukkig zijn AED’s over het algemeen duidelijk te herkennen en hangen zij op veel plekken prominent in het zicht. De locaties van AEDs moeten ook worden vastgelegd, onder andere in de RI&E, het vluchtplan/noodplan en op plattegronden.

De beste plek om een AED op te hangen, is in een ruimte waar veel gewerkt wordt, dus waar altijd mensen aanwezig zijn. Kies bij voorkeur voor centrale, eenvoudig te bereiken plekken in het pand. Hang de AED op ooghoogte op.

Waar hangt een AED in het openbaar?

AEDs worden niet alleen binnen organisaties gebruikt, maar hangen ook op openbare plekken. In onder andere winkelcentra en bij sportverenigingen kunt u AEDs vinden, maar ook in woonwijken.

Tot vrij recentelijk was er een app waarmee iedereen kon zien waar AEDs hangen. Op moment van publicatie van dit artikel wordt deze app niet langer ondersteund. Mogelijk komt er in de toekomst weer een soortgelijke app.

Mensen kunnen zich aanmelden als burgerhulpverlener. In dat geval krijgt u wel toegang tot locaties van openbare AEDs. Wanneer er zich een calamiteit bij u in de buurt voordoet, kunt u worden opgeroepen en wordt u ook gewezen op de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company