Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waar is een AED verplicht?

Waar is een AED verplicht?

Regelmatig wordt er contact opgenomen met arbowinkel.nl over de Automatische Externe Defibrillator (AED). Is het voor bedrijven eigenlijk verplicht om in het bezit te zijn van een AED?

Een levensreddende defibrillator installeren

Nu is er geen wettelijke verplichting voor bedrijven om een AED te hebben De Arbowet bevat alleen de verplichting van werkgevers om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen. De werkgever moet worden bijgestaan ​​door een of meer bedrijfshulpverleners om veiligheidsrisico's te minimaliseren. Reanimatie maakt deel uit van het vaardigheden pakket van het bedrijf voor hulpverleners, het bedrijf biedt eerste hulp bij een ongeval, maar een AED is niet verplicht.

Helaas hebben niet alle bedrijven AED's.

Een AED wordt gebruikt bij hartfibrilleren. Hierdoor ontstaat een ritmestoornis, waardoor er geen bloed naar het lichaam kan worden gepompt. Als de AED tijdens het reanimatieproces binnen enkele minuten kan worden ingezet, vergroot dit de overlevingskansen van het slachtoffer en neemt ook de kans op blijvende schade, vooral hersenschade, af. De schok die door de AED wordt afgegeven, kan het hartritme herstarten. Ook als er geen AED is, is het bedrijf op dit moment niet aansprakelijk, maar het is zeker verstandig om AED's binnen het bedrijf te voorzien. Zorg ervoor dat de bedrijfshulpverleners dit altijd begrijpen en hang de AED op een openbaar zichtbare plaats. Het bestaan ​​van AED draagt ​​bij aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers.

Verminder het aantal sterfgevallen door hartfalen

In Nederland zijn minstens vijftig sterfgevallen per duizend veroorzaakt door hartfalen. Met elke minuut dat er niet wordt ingegrepen neemt de overlevingskans van de getroffen personen met 10-12% af, omdat de hersencellen al na drie tot vijf minuten beginnen af te sterven. Geautomatiseerde externe defibrillatoren (AED's) kunnen hier levens redden. Ze zijn zo ontworpen dat ze door elke leek kunnen worden bediend. Plotselinge hartdood treft ook steeds meer jongere mensen. In de meeste gevallen is de directe oorzaak ventrikelfibrilleren, vaak als gevolg van een hartaanval, maar ook bijvoorbeeld als gevolg van een elektrisch ongeval of tijdens het sporten.. In deze situatie is defibrillatie (behandeling met elektrische schokken) de enige effectieve levensreddende maatregel. Daarom zijn AED's nu in steeds meer bedrijven en sportclubs te vinden, vooral omdat ze vandaag de dag niet meer kosten dan een betere laptop. Daarnaast zijn er echter beheersbare vervolgkosten voor elektroden en batterijen. Regelmatige controle is ook zeker nodig.

Zo werkt het apparaat

De defibrillatie stopt het ventrikelfibrilleren met een of meer elektrische schokken. Deze worden toegediend via twee elektroden die op de borstkas van de betrokkene worden gelijmd. Na een succesvolle cardiopulmonale reanimatie met defibrillatie kan het hart weer normaal kloppen.

De apparaten zijn eenvoudig te bedienen. De twee vlakke elektroden worden door de EHBO-er stevig aan de borstkas bevestigd. De AED geeft alle stappen aan die moeten worden genomen door een spraakaankondiging of via duidelijk zichtbare tekst- of pictograminstructies. De ECG-analyse wordt automatisch uitgevoerd nadat de elektroden zijn bevestigd. Je hoopt dat je het nooit moet gebruiken. Maar wat als iemand in je organisatie een plotselinge hartstilstand heeft?je hoopt natuurlijk zo snel mogelijk te helpen. Niet elk bedrijf biedt AED. Alleen door je aan de wet te houden hoef je als ondernemer in de meeste gevallen geen AED in het bedrijf te hebben. Zeker bij verhoogde veiligheidsrisico's in bepaalde bedrijven en in sportscholen is het zeker niet slim om het niet te hebben. Wekelijks krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand.l. Stel dat een van je medewerkers of bezoekers een hartstilstand heeft. Ben je bereid om te helpen dan is een AED de beste oplossing. Defibrillator goedkoop kopen bij arbowinkel.nl.

Een goede AED aanschaffen

Het is begrijpelijk dat je je defibrillator voor een lage prijs wilt kopen, maar laat je niet verblinden door zogenaamde koopjes. De ene automatische defibrillator is niet zoals de andere. Bijarbowinkel.nl kunnen wij je verzekeren dat je een defibrillator kunt kopen tegen een redelijke prijs. In onze shop bieden wij niet alleen AED’s, maar ook de middelen voor opslag en veiligheidspictogrammen. Wij zorgen voor de inbedrijfstelling en de wettelijk vereiste instructie voor het gekochte apparaat.

Reacties

 • Placeholder

  Dave

  09 / 11 / 2023

  De titel van het artikel is letterlijk "Waar is een AED verplicht?", maar ik zie geen antwoord op de vraag

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company