Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waarom blauwe pleisters in de keuken?

Waarom blauwe pleisters in de keuken?

Wie wel eens in een keuken heeft gewerkt, weet waarschijnlijk het antwoord op de vraag waarom er blauwe pleisters in de keuken worden gedragen. Wie geen ervaring in de keuken heeft, snap wellicht wel al waarom er gekleurde pleisters worden gedragen door keukenpersoneel en bedienend personeel. Maar waarom blauw, en geen andere kleur? Het antwoord geven wij je in deze blog.

Waarom blauwe pleisters in de keuken?

Bedrijven die werken met voeding zijn verplicht om te voldoen aan de eisen uit de HACCP: de Hazard Analysis and Critical Control Points. Een moeilijke naam, maar de functie van de HACCP is redelijk eenvoudig: zorgen voor een goede hygiëne in omgevingen waarin met voedingsmiddelen wordt gewerkt.

Ook in keukens gebeuren natuurlijk ongelukken waarbij pleisters nodig zijn. Pleisters kunnen op het gebied van hygiëne echter wel een risico vormen. Want wat gebeurt er wanneer een pleister onverhoopt loskomt en in voedsel terecht komt? Dat mag natuurlijk niet gebeuren, maar het kán wel gebeuren. Daarom draagt personeel altijd blauwe pleisters: deze pleisters zijn duidelijk zichtbaar wanneer zij in voedsel terechtkomen en kunnen daardoor snel en eenvoudig worden herkend en verwijderd. Zo wordt voorkomen dat klanten of gasten een zeer onaangename en onhygiënische verrassing te wachten staat.

Waarom dan blauw?

Het belang van gekleurde pleisters is duidelijk. Maar waarom dan blauw? Je zou kunnen zeggen dat felrode of felgroene pleisters nog meer opvallen. Er is echter niet zomaar gekozen voor blauw. Het probleem met bijvoorbeeld groen of rood is dat veel ingrediënten, voedingsmiddelen en gerechten deze kleur hebben. Blauw is een kleur die in voeding amper voorkomt en daarom is blauw de beste keuze voor een goed contrast en optimale herkenbaarheid.

Blauwe pleisters bestellen

Zorg altijd voor een goede voorraad blauwe pleisters. Blauwe pleisters bestellen doe je eenvoudig online in de webshop van ARBO winkel. Voor professioneel gebruik zijn deze pleisters verplicht, maar ook voor thuisgebruik kunnen ze handig en extra hygiënisch zijn.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company