Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waarom is een veiligheidsbril belangrijk?

  • Door Mark
  • 29 / 01 / 2021 0
Waarom is een veiligheidsbril belangrijk?

Waarom is een veiligheidsbril belangrijk? Dat is eigenlijk een no-brainer. Het gaat tenslotte om je ogen.

Misschien wel de belangrijkste zintuigen die je hebt, en tevens ook een van de kwetsbaarste delen van je lichaam. Deze wil je natuurlijk goed beschermen. Een veiligheidsbril is daarvoor het aangewezen PBM. Lees hier waarom een veiligheidsbril zo belangrijk is.

Waarom is een veiligheidsbril belangrijk? Bescherming tegen gevaarlijke stoffen

In veel bedrijven en omgevingen is het dragen van een veiligheidsbril op bepaalde plekken en tijdens bepaalde werkzaamheden verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je werkt met gevaarlijke stoffen. Wanneer gevaarlijke stoffen vrijkomen of gemorst worden en deze in de ogen terechtkomen, is de schade vaak niet te overzien. Daarom is het dragen van een veiligheidsbril ontzettend belangrijk. De bril beschermt je tegen mogelijk zeer gevaarlijke kwetsuren en kan in uiterste gevallen ervoor zorgen dat je jouw zicht niet verliest.

Ook beschermd tegen kleine deeltjes

Net zo ernstig als een gevaarlijke stof in je oog, is een klein vast deeltje, zoals een splinter. Rondvliegende hout- of metaaldeeltjes bijvoorbeeld, kunnen een groot gevaar vormen voor de ogen. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen deze pijnlijke en ronduit gevaarlijke impact.

Je weet nooit wat er in de omgeving gebeurt

Mensen denken wel eens dat een veiligheidsbril alleen belangrijk is wanneer je zelf bezig bent met risicovolle werkzaamheden. Niets is echter minder waar. Je weet nooit wat er in de omgeving gebeurt. Daarom is het op veel plekken verplicht om ook een veiligheidsbril te dragen wanneer je zelf niet bezig bent met risicovolle werkzaamheden. Een ander kan een fout maken of je kunt net in de buurt zijn wanneer er een ongeluk gebeurt. In die gevallen zul je dankbaar zijn dat je een veiligheidsbril draagt.

Bestel online jouw veiligheidsbril

Bestel in de webshop van ARBO winkel online jouw veiligheidsbril. Je kunt ook een veiligheidsbril op sterkte bestellen. Voor maximale veiligheid kun je ook denken aan het aanschaffen van een oogspoelfles of oogspoelstation, in het geval dat je ogen alsnog te maken krijgen met een gevaarlijke stof.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company