Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waarschuwingsborden: waarom hang je die op?

Waarschuwingsborden: waarom hang je die op?

Veiligheid kent ontzettend veel aspecten. Preventie is één van de belangrijkste aspecten. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Vanuit die gedachte kunnen waarschuwingsborden heel belangrijk zijn. Waarom hang je die op? Lees verder.

Natuurlijk om te waarschuwen

Waarschuwingsborden hang je natuurlijk op om…. te waarschuwen. Nogal logisch: daar zijn ze voor gemaakt. Maar lang niet altijd wordt aan waarschuwingsborden gedacht. Dit terwijl ze zoveel situaties zoveel veiliger kunnen maken.

Borden zijn vaak beter zichtbaar dan pictogrammen

Is zichtbaarheid belangrijk? Dan hebben waarschuwingsborden vaak een streepje voor op pictogrammen. Pictogrammen zijn zeer geschikt voor specifieke waarschuwingen op specifieke plekken of wanneer bepaalde machines worden gebruikt. Voor duidelijk zichtbare waarschuwingen vanaf zoveel mogelijk plekken en vanaf afstand kies je natuurlijk voor borden.

Niet iedereen is misschien op de hoogte

Op sommige plekken komen veel mensen. Sommige mensen, zoals medewerkers, zullen op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s. Er kunnen ook mensen aanwezig zijn die hier helemaal geen besef van hebben. Voor hen zijn waarschuwingsborden extra waardevol. Ze houden iedereen in de buurt alert.

Ze houden mensen scherp

Om waarschuwingsborden kun je niet heen. Je kunt moeilijk beweren dat je ze niet ziet. Daarom houden ze mensen scherp. Elke dag weer krijgen mensen een reminder. Misschien niet eens bewust, maar ook onbewust (of onderbewust) helpen deze borden keer op keer.

Je bent verplicht om te zorgen voor goede veiligheid

Ben jij verantwoordelijk voor het pand, de locatie of werkzaamheden die hier plaatsvinden? Dan ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Er wordt van je verwacht en geëist dat je de juiste maatregelen neemt. Het ophangen van waarschuwingsborden kan noodzakelijk zijn. Doe dit dan ook.

Bestel jouw waarschuwingsborden in de webshop

Heb je waarschuwingsborden nodig? Je vindt diverse waarschuwingsborden in onze webshop. Je hebt ook keuze uit verschillende formaten. Bestel ze snel en eenvoudig en zorg zo voor goede preventieve veiligheid.

Reacties

 • Placeholder

  Cor Bruijn

  14 / 11 / 2022

  Artikel 11
  De werknemer is verplicht om in zijn doen en laten op de arbeidsplaats, overeenkomstig zijn opleiding en de door de werkgever gegeven instructies, naar vermogen zorg te dragen voor zijn eigen veiligheid en gezondheid en die van de andere betrokken personen. Met name is hij verplicht om:

  a. arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen op de juiste wijze te gebruiken;

  b. de hem ter beschikking gestelde persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste wijze te gebruiken en na gebruik op de daartoe bestemde plaats op te bergen, een en ander voor zover niet krachtens deze wet is bepaald dat werknemers niet verplicht zijn beschermingsmiddelen als vorenbedoeld te gebruiken;

  c. de op arbeidsmiddelen of anderszins aangebrachte beveiligingen niet te veranderen of buiten noodzaak weg te halen en deze op de juiste wijze te gebruiken;

  d. mede te werken aan het voor hem georganiseerde onderricht bedoeld in artikel 8;

  e. de door hem opgemerkte gevaren voor de veiligheid of de gezondheid terstond ter kennis te brengen aan de werkgever of degene die namens deze ter plaatse met de leiding is belast;

  f. de werkgever en de de werknemers en de andere deskundige personen, bedoeld in artikel 13, eerste tot en met derde lid, de personen, bedoeld in artikel 14, eerste lid, en de arbodienst, indien nodig bij te staan bij de uitvoering van hun verplichtingen en taken op grond van deze wet.

  In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek staat omschreven de definitie zorgplicht werkgever.

 • Placeholder

  Dennis

  13 / 07 / 2022

  Goedendag,

  er staat op uw website dat waarschuwingsborden nodig zijn omdat:

  "Je bent verplicht om te zorgen voor goede veiligheid

  Ben jij verantwoordelijk voor het pand, de locatie of werkzaamheden die hier plaatsvinden? Dan ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Er wordt van je verwacht en geëist dat je de juiste maatregelen neemt. Het ophangen van waarschuwingsborden kan noodzakelijk zijn. Doe dit dan ook."

  Waar is dit wettelijk geregeld? Ik kan dit nergens terugvinden. Ik zoek dit omdat men op mijn werk werkzaamheden aan het doen was en daardoor een zware metalen plaatdeur niet op de juiste positie hing boven een parkeerplaats. Tijdens het inparkeren ben ik daar tegenaan gereden. Niemand voelt zich verantwoordelijk. Is er wettelijk ergens iets wat waarschuwing van werkzaamheden verplicht?

  met vriendelijke groet,

  Dennis

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company