Terug

 • Gratis cadeau bij iedere bestelling
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Snelle levering door eigen voorraad

Waarschuwingsborden: waarom hang je die op?

Waarschuwingsborden: waarom hang je die op?

Veiligheid kent ontzettend veel aspecten. Preventie is één van de belangrijkste aspecten. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Vanuit die gedachte kunnen waarschuwingsborden heel belangrijk zijn. Waarom hang je die op? Lees verder.

Natuurlijk om te waarschuwen

Waarschuwingsborden hang je natuurlijk op om…. te waarschuwen. Nogal logisch: daar zijn ze voor gemaakt. Maar lang niet altijd wordt aan waarschuwingsborden gedacht. Dit terwijl ze zoveel situaties zoveel veiliger kunnen maken.

Borden zijn vaak beter zichtbaar dan pictogrammen

Is zichtbaarheid belangrijk? Dan hebben waarschuwingsborden vaak een streepje voor op pictogrammen. Pictogrammen zijn zeer geschikt voor specifieke waarschuwingen op specifieke plekken of wanneer bepaalde machines worden gebruikt. Voor duidelijk zichtbare waarschuwingen vanaf zoveel mogelijk plekken en vanaf afstand kies je natuurlijk voor borden.

Niet iedereen is misschien op de hoogte

Op sommige plekken komen veel mensen. Sommige mensen, zoals medewerkers, zullen op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s. Er kunnen ook mensen aanwezig zijn die hier helemaal geen besef van hebben. Voor hen zijn waarschuwingsborden extra waardevol. Ze houden iedereen in de buurt alert.

Ze houden mensen scherp

Om waarschuwingsborden kun je niet heen. Je kunt moeilijk beweren dat je ze niet ziet. Daarom houden ze mensen scherp. Elke dag weer krijgen mensen een reminder. Misschien niet eens bewust, maar ook onbewust (of onderbewust) helpen deze borden keer op keer.

Je bent verplicht om te zorgen voor goede veiligheid

Ben jij verantwoordelijk voor het pand, de locatie of werkzaamheden die hier plaatsvinden? Dan ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Er wordt van je verwacht en geëist dat je de juiste maatregelen neemt. Het ophangen van waarschuwingsborden kan noodzakelijk zijn. Doe dit dan ook.

Bestel jouw waarschuwingsborden in de webshop

Heb je waarschuwingsborden nodig? Je vindt diverse waarschuwingsborden in onze webshop. Je hebt ook keuze uit verschillende formaten. Bestel ze snel en eenvoudig en zorg zo voor goede preventieve veiligheid.

Reacties

 • Placeholder

  Dennis

  13 / 07 / 2022

  Goedendag,

  er staat op uw website dat waarschuwingsborden nodig zijn omdat:

  "Je bent verplicht om te zorgen voor goede veiligheid

  Ben jij verantwoordelijk voor het pand, de locatie of werkzaamheden die hier plaatsvinden? Dan ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Er wordt van je verwacht en geëist dat je de juiste maatregelen neemt. Het ophangen van waarschuwingsborden kan noodzakelijk zijn. Doe dit dan ook."

  Waar is dit wettelijk geregeld? Ik kan dit nergens terugvinden. Ik zoek dit omdat men op mijn werk werkzaamheden aan het doen was en daardoor een zware metalen plaatdeur niet op de juiste positie hing boven een parkeerplaats. Tijdens het inparkeren ben ik daar tegenaan gereden. Niemand voelt zich verantwoordelijk. Is er wettelijk ergens iets wat waarschuwing van werkzaamheden verplicht?

  met vriendelijke groet,

  Dennis

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );