Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wat gebeurt er met oude brandblussers?

Wat gebeurt er met oude brandblussers?

Wat gebeurt er met oude brandblussers? Heb je daar wel eens over nagedacht? In veel bedrijven zijn al snel enkele tot wel tientallen brandblussers aanwezig. Op een gegeven moment zijn deze leeg, te oud of afgekeurd. En dan?

Je kunt deze natuurlijk niet eeuwig blijven bewaren. Maar kun je ze gewoon weggooien, of gelden er bepaalde eisen? In deze blog leggen wij je uit wat er gebeuren moet met oude brandblussers, of brandblussers die niet meer aan de eisen voldoen.

Wat gebeurt er met oude brandblussers? Ze worden gerecycled

Jaarlijks is er sprake van heel wat oude brandblussers. Maar wat gebeurt er met deze oude brandblussers? Ze kunnen niet opnieuw gevuld worden. Gelukkig worden ze ook niet zomaar weggegooid.

 

Oude, defecte of lege brandblussers dienen te worden behandeld als klein chemisch afval. Dit heeft te maken met de inhoud van de brandblussers (poeder of schuim). Je kunt ze dus afvoeren naar het recyclingperron en daar inleveren. Als het goed is, is dat dan ook wat bedrijven doen.

 

Het is overigens geen enkel probleem om oude brandblussers even op een veilige plek te bewaren. Brandblussers zijn natuurlijk zelden tegelijk leeg en dienen lang niet altijd allemaal tegelijk vervangen te worden. Het is dus begrijpelijk als je niet voor elke individuele lege brandblusser heen en weer wilt rijden naar het recycle perron. Zeker ook als je verder geen ander afval hebt. Je kunt oude brandblussers gerust opslaan op een veilige, afgesloten plek.

Brandblussers laten afvoeren

Heb je geen tijd, zin of capaciteit om brandblussers zelf af te voeren? ARBO winkel kan je helpen. Wij kunnen je oude brandblussers afvoeren, bijvoorbeeld wanneer wij een controle van je brandblussers uitvoeren of wanneer je brandblussers bestelt in onze webshop. Wij beschikken over de capaciteit en de middelen om ook grote hoeveelheden brandblussers af te voeren. Wanneer je ons inschakelt, weet je zeker dat er goed met de oude brandblussers wordt omgegaan en dat deze op correcte wijze worden afgevoerd.

Reacties

 • Placeholder

  sa remondis

  07 / 04 / 2022

  wij zoeken een goede verwerker van bransdblusser
  wij zijn erkende Inzamelaar maar wij zoken een beter verwerker

  mvg,

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company