Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wat is een slimme rookmelder?

Wat is een slimme rookmelder?

Wat is een slimme rookmelder? Is niet elke rookmelder slim? Want waarschuwt deze immers niet voor rook en dus brand? Vanuit dat standpunt bezien is inderdaad elke rookmelder slim.

Een rookmelder is een slimme investering. In bijna alle gevallen voor zowel bedrijven als particulieren bovendien een verplichte investering. Maar een echte “slimme rookmelder” bestaat weldegelijk. Wij leggen je uit wat deze doet.

Wat is een slimme rookmelder?

Een slimme rookmelder is “connected” en biedt daarmee een belangrijke meerwaarde ten opzichte van conventionele rookmelders. Het grote verschil met normale rookmelders is dat een slimme rookmelder niet alleen op de locatie waar deze hangt waarschuwt, maar je via je smartphone of andere aangesloten devices op de hoogte kan brengen van rook.

Primair dient een rookmelder er natuurlijk voor om mensen op locatie te waarschuwen voor rookontwikkeling. Zo kun je snel op een brand afgaan en krijg je de tijd om indien nodig tijdig het pand te verlaten. Dit doet een slimme rookmelder ook. Het verschil is echter dat een traditionele rookmelder alleen op de locatie zelf kan waarschuwen voor gevaar, door het laten horen van een akoestisch signaal. Een slimme rookmelder kan je altijd op de hoogte brengen van rook op de locatie waar deze is aangesloten. Hij staat namelijk in verbinding met je telefoon. Zo krijg je realtime updates, ook als je niet aanwezig bent.

Een duidelijke meerwaarde

Een slimme rookmelder heeft dus een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een traditionele rookmelder. Door je ook te waarschuwen wanneer je niet op locatie aanwezig bent, kan er zeer veel schade worden voorkomen.

Een slimme rookmelder aanschaffen

Ben jij aan een nieuwe rookmelder toe of wil je een rookmelder installeren? Ga dan direct voor de beste optie en schaf een slimme rookmelder aan in de webshop van ARBO winkel. Naast connectiviteit zijn er ook slimme rookmelders die meldingen van meerdere soorten rook en gevaren kunnen melden, zoals hittemelders.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 950+ Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »