Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Welke AED kopen?

Welke AED kopen?

Welke AED moet ik kopen? Dat is ongetwijfeld de eerste vraag die je hebt wanneer je naar ons aanbod kijkt. Een logische vraag ook. Elke AED doet in de basis hetzelfde. Maar natuurlijk zijn er verschillen. Dat verklaart ook de prijsverschillen. Om te weten welke AED je het beste kunt kopen, moet je weten wat er bij je past. Qua wensen en eisen, type en budget. We leggen het je graag uit.

Welke AED kopen? Een volautomaat of halfautomaat?

Ben je een particulier? Dan kun je het beste kiezen voor een volautomatische AED. Dat maakt het aanbod direct een stuk overzichtelijker. Er zijn volautomatische en halfautomatische AED’s. Wat is precies het verschil?

Een automatische (volautomatische) AED geeft je instructies en zal zodra hij gereed is meteen een schok toedienen aan het slachtoffer. Bij een halfautomatische AED dien je zelf nog een knop in te drukken voordat de schok komt. Waarom is dat zo? Een halfautomaat is geschikt voor professionele hulpverleners. Zij gebruiken de AED vaak in een drukke omgeving. Denk aan een slachtoffer met omstanders. Die extra handeling (knop indrukken) is voor de veiligheid. Professionals willen altijd eerst zeker weten dat niemand in de buurt is van het slachtoffer. Voor particulieren geldt in principe dat de AED thuis of om het huis wordt gebruikt. Daar zal zelden sprake zijn van nieuwsgierige omstanders. Een automatische AED is eenvoudiger te bedienen.

De verschillende functies

Welke AED je wilt kopen, is mogelijk afhankelijk van de functies die deze biedt. Elke AED begeleidt je in het reanimatieproces. Sommige AED’s doen dit uitgebreider. Met visuele instructies op een scherm bijvoorbeeld.

Verder zijn er enkele onderdelen waarop AED’s kunnen verschillen: accucapaciteit en levensduur, bijvoorbeeld. Een grotere accucapaciteit betekent dat er meer schokken kunnen worden gegeven. Een langere levensduur betekent minder vaak de batterij vervangen. Ook voeren sommige AED’s uitgebreidere zelfdiagnoses uit dan andere.

Kortom: er valt best wat te kiezen. En dan heb je waarschijnlijk ook nog een bepaald budget in gedachten.

Koop in onze webshop, winkel of neem contact op voor advies

Weet je welke AED je wilt kopen? Bestel deze dan direct in de webshop of kom langs in onze winkel in Ede. Heb je advies nodig? Neem contact met ons op. Wij leggen je graag meer uit over de diverse AED’s.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company