Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wegwerphandschoenen

Opzoek naar wegwerphandschoenen? Je bestelt ze hier.

Filters

    Geen producten gevonden...

Wegwerphandschoenen kopen? Een goed idee!


Als je geen wegwerphandschoenen in voorraad hebt, dan is het een goed idee om er te kopen, want ze komen in verschillende situaties handig van pas. In sommige beroepen is het gebruik van wegwerp handschoenen sterk aangeraden en soms zelfs voor hygiënische redenen verplicht. Ook voor thuis zijn deze handschoenen nuttig. Denk maar aan wanneer je kuist of kookt. Voordat je van plan bent om wegwerphandschoenen te kopen, is het wel handig om er eerst meer over te weten te komen, zodat je de juiste keuze kan maken. We geven je hieronder de informatie die je nodig hebt!

Wanneer gebruik je wegwerp handschoenen?


Wegwerphandschoenen worden in verschillende situaties gebruikt. Veel mensen hebben thuis een doos wegwerp handschoenen staan voor het uitvoeren van huishoudelijke klusjes, waaronder het legen van de vuilbak, afwassen en ruiten kuisen. Wegwerp handschoenen komen thuis dus zeker goed van pas. Maar ze zijn vooral nuttig om te gebruiken in verschillende werksituaties. Zo worden wegwerphandschoenen gebruikt in elk beroep dat te maken heeft met voedselverwerking en -bereiding. Dat is nodig, want alleen op die manier kan voedsel op een hygiënische manier bereid worden.

Daarnaast worden ze ook gebruikt in de schoonmaakindustrie. In de schoonmaaksector worden ze vooral gebruikt voor hygiënische redenen, maar er is nog een andere reden: doormiddel van wegwerphandschoenen beschermen de schoonmakers hun handen tegen schoonmaakmiddelen. Deze kunnen soms uitslag veroorzaken of de handen uitdrogen en/of beschadigen. Ook in de gezondheidssector zijn wegwerphandschoenen onmisbaar. Het dragen van handschoenen beschermt de hulpverlener tegen ziektes. Bovendien kunnen bacteriën en virussen op die manier niet op andere patiënten overgedragen worden. Naast deze beroepen, zijn er nog tal van andere beroepen waarin het wenselijk of zelfs verplicht is om wegwerp handschoenen te dragen, denk maar aan schoonheidsspecialisten, laboratoriummedewerkers, enzovoort.

Zijn wegwerphandschoenen verplicht?


Hoewel er niet direct een wet is die het dragen van handschoenen verplicht, wordt het gebruik van handschoenen op sommige werkplaatsen door de werkgever wel verplicht. Dat is het geval in alle zorginstellingen, laboratoria, enzovoort. In sommige gevallen voorziet je werkgever wegwerp handschoenen, maar dat is niet altijd het geval. Daarom is het goed om altijd zelf wegwerphandschoenen te hebben!

Hoe wegwerphandschoenen gebruiken?


Wegwerp handschoenen gebruiken is natuurlijk niet zo moeilijk, maar het is ook niet zo simpel als je denkt. Het volstaat niet om de handschoenen gewoon uit te trekken, het is belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Anders heeft het dragen van handschoenen weinig nut en zorgt dit voor een vals gevoel van veiligheid. Vooral tijdens het uittrekken van de handschoenen moet je opletten. Als je je handschoenen met de blote hand uittrekt, dan bestaat er een kans op kruisbesmetting. De juiste manier om handschoenen uit te trekken is via de pluk-en-schuif-methode:

Pak met je vingers de buitenkant van de handschoen vast. Trek daarna de handschoen uit en hou hem als een bal vast in je andere hand. Schuif vervolgens met twee vingers voorzichtig onder het boordje van je andere handschoen. Trek de handschoen uit en gooi hem meteen weg. Was en desinfecteer nadien je handen.

Wegwerp handschoenen soorten


Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het is handig om te weten welke soorten er allemaal zijn, voordat je wegwerphandschoenen koopt. Op die manier kan je beter de juiste keuze maken. We geven je een blik op de mogelijkheden:

Nitril handschoenen vs latex handschoenen


De populairste plastic handschoenen zijn latex en nitril handschoenen. Deze plastic handschoenen bieden je de beste bescherming. Zowel latex als nitril handschoenen zijn dus een uitstekende keuze, wanneer je voor professionele redenen handbescherming moet dragen. Maar wat is eigenlijk het beste latex of nitril handschoenen?

Eigenlijk hangt dit een beetje af van naar waar je voorkeur gaat. Nitril handschoenen voelen net iets anders aan dan latex handschoenen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere verschillen. Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Dat zorgt ervoor dat de pasvorm goed is. Het nadeel van rubber is dat het bestanddelen bevat die verschillende types van allergieën veroorzaakt.

Nitril handschoenen zijn gemaakt van polymeer. Deze handschoenen bieden de beste bescherming tegen bacteriën en virussen. De pasvorm is iets minder goed dan die van latex handschoenen, maar daartegenover staat een optimale bescherming. Daarnaast zijn nitril handschoenen ook sterker dan latex handschoenen en veroorzaken ze minder snel allergische reacties. Allergische reacties zijn wel nog steeds mogelijk.

Vinyl handschoenen


Een derde soort wegwerp handschoenen zijn de vinyl handschoenen. Het grote voordeel van vinyl handschoenen is dat ze de ideale keuze zijn voor mensen die allergisch zijn. Ze veroorzaken namelijk geen allergische reacties. Deze handschoenen scheuren echter wel sneller dan latex of nitril handschoenen.

Poedervrije handschoenen


Wil je graag plastic handschoenen kopen? Dan zal je kunnen kiezen tussen plastic handschoenen die poedervrij zijn en plastic handschoenen met poeder. Heel wat mensen gaan op zoek naar poedervrije handschoenen, maar is dat eigenlijk de beste keuze en wat is het verschil tussen beiden?

Poedervrije wegwerphandschoenen zitten veel comfortabeler en soms kan het poeder van gepoederde handschoenen vlekken op je kleding veroorzaken na het uittrekken. Maar het poeder zit natuurlijk niet zomaar in de handschoenen. Het poeder neemt het vocht in je handen op, waardoor je de handschoenen makkelijker kan aantrekken. Gepoederde wegwerphandschoenen zijn dus makkelijker in gebruik. Als je allergisch bent, kan je beter voor poedervrije handschoenen kiezen, omdat het meestal de poeder is die de allergische reactie veroorzaakt. Voor de rest is de keuze afhankelijk van waar jij je zelf prettig bij voelt.

Goedgekeurde plastic handschoenen kopen


Als je plastic handschoenen wilt kopen, zorg er dan voor dat je plastic handschoenen koopt van goede kwaliteit. Een manier om hier zeker van te zijn, is door te kiezen voor GGD-goedgekeurde handschoenen. Dit zijn handschoenen die aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten GGD-goedgekeurde handschoenen voldoen aan de EN 420, EN 455 en EN 374-normen. Daarnaast moeten ze gemaakt zijn van nitril of poedervrije latex. Op de verpakking moet ook steeds de naam en het adres van de producent of vertegenwoordiger vermeld staan. Door GGD-goedgekeurde handschoenen te kopen zorg je er dus voor dat je handen voldoende beschermd zijn tijdens je werkzaamheden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van wegwerphandschoenen?


Als je wegwerphandschoenen gaat kopen, dan is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zo is het belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat je de juiste maat koopt. Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse maten. Als je je handschoenen te klein koopt, dan zullen ze oncomfortabel zitten en als ze te groot zijn, dan beschermen ze je handen niet voldoende.

Naast de maat is het ook belangrijk dat je goedgekeurde wegwerphandschoenen koopt, zoals je hierboven kon lezen. Kies niet voor valse veiligheid, maar voor zekerheid. Als laatste punt is het belangrijk dat je handschoenen koopt in een materiaal dat voor jou prettig zit.

Koop goedkope nitril handschoenen bij ARBO centrum


Bij ons kan je goedkope nitril handschoenen vinden, maar ook voor goedkope vinyl handschoenen en andere veiligheidsartikelen kan je bij ons terecht. Kopen bij ARBO centrum is een goed idee, want alle voordelige veiligheidsartikelen voldoen aan strikte veiligheids- en hygiënenormen. Hierdoor weet je dat je altijd veilig aan de slag kan gaan! ARBO centrum is een specialist inzake veiligheid en kan je daardoor ook altijd gepast advies geven. Aarzel niet om je vragen aan ons te stellen. Wij helpen je graag! Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company