Terug

  • Gratis cadeau bij iedere bestelling
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Snelle levering in NL & BE

Rookmelders kopen van ARBO centrum

Rookmelders zijn verplicht vanaf 01-07-2022 in iedere woning. Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste rookmelders. Van slimme rookmelders tot nano rookmelders. Hieronder vind je het overzicht.

Filters

De meeste mensen zullen zeker al bekend zijn met rookmelders. Rookmelders zijn namelijk al lange tijd verplicht in bedrijven en nieuwbouwwoningen. Maar per 1 juli 2022 is dit veranderd. Niet alleen voor bedrijfspanden en nieuwbouwwoningen zijn rookmelders verplicht: deze verplichting geldt voor álle woningen.

Waarom die verplichting is ingevoerd, kan iedereen natuurlijk raden. Rookmelders helpen het aantal bedrijfsbranden en woningbranden verminderen. Of beter gezegd: ze helpen de schade van deze branden te verminderen. Ook voorkomen ze slachtoffers. In de meeste huishoudens komen steeds meer apparaten te staan, waardoor het risico op een brand toeneemt.

Goede rookmelders zijn dus niet langer een luxe, maar letterlijk een verplichting. Hier lees je wat je weten moet. Ook kun je in onze webshop direct jouw rookmelders aanschaffen.

Wat doen rookmelders?

Rookmelders slaan alarm bij brand. De manier waarop zijn dit doen, kan een beetje verschillen. Net als de werking van rookmelders. De term “rookmelders” wordt vaak gebruikt voor alle brandmelders. Dat klopt niet helemaal. Naast rookmelders heb je namelijk ook hittemelders.

Wat is het verschil? Rookmelders detecteren rook in de lucht en slaan alarm. Hittemelders detecteren een plotselinge en snelle stijging in de temperatuur. Rookmelders zijn verplicht, hittemelders niet. Dat neemt niet weg dat het soms verstandig is om een rookmelder én een hittemelder te kopen. Niet alle branden produceren veel rook. Daarom kan een hittemelder een brand soms sneller detecteren. In huishoudens zijn rookmelders vaak perfect geschikt.

Rookmelders slaan dus alarm wanneer zij rook in de lucht detecteren. Dit doen zij door middel van een luid piepsignaal. Luid genoeg om iedereen die aanwezig is te alarmeren. Ook wanneer je ligt te slapen. Dat laatste is heel belangrijk. Woningbranden die ‘s nachts ontstaan zijn extra gevaarlijk. Een rookmelder zorgt ervoor dat je direct wakker wordt.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook slimme rookmelders. Dit zijn rookmelders die bijvoorbeeld een notificatie kunnen sturen naar je smartphone of automatisch hulpdiensten kunnen alarmeren. 

Waarom zou je rookmelders kopen?

Waarom zou je rookmelders kopen? Die vraag is eigenlijk al beantwoord. Je dient alleen al rookmelders te kopen omdat dit verplicht is. Per 1 juli 2022 is het in woningen verplicht om op elke woonlaag een goedgekeurde brandmelder te hebben. Een zolder telt niet mee. 

Wat zijn je opties?

Vanwege de verplichting van rookmelders is het belangrijk dat je direct de goede melders aanschaft. Daarom heb je niet alleen keuze uit een enkele rookmelder: je kunt ze ook per duo of vier stuks krijgen. Zo installeer je snel en eenvoudig goede rookmelders op de juiste plekken in huis. De juiste plek is altijd hoog, op een centrale plek in de woning. Daarnaast kun je ervoor kiezen om extra rookmelders te plaatsen op risicovolle plekken, zoals in de keuken.

Moderne rookmelders hebben ingebouwde batterijen die tot wel 10 jaar meegaan. Het is dus niet meer nodig om deze op het lichtnet aan te sluiten. Zo kunnen ze tevens overal in huis geplaatst worden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een slimme rookmelder. Dit raden wij absoluut aan. Dankzij een bijgeleverde app kun je altijd en overal notificaties ontvangen op je smartphone.

Ook hittemelders zijn in onze webshop verkrijgbaar. Wil je direct zorgen voor optimale veiligheid in huis? Kies dan voor het brandpreventiepakket. Hierin vind je twee rookmelders, een koolmonoxidemelder, blusdeken en schuimblusser.

Bestel direct in onze webshop of neem contact op bij vragen

Koop de door jou gewenste rookmelder(s) direct in onze webshop. Wij zullen zorgen voor een snelle levering. Bij alle rookmelders en andere producten kun je een duidelijke beschrijving en specificaties lezen. Heb je toch nog een vraag? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »