Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waar je gehoorbescherming draagt

3 situaties waar je gehoorbescherming draagt

Gehoorbescherming is in veel omgevingen een onmisbaar persoonlijk beschermingsmiddel. Een gehoorbeschadiging is namelijk snel opgelopen. Helaas vaak al een stuk sneller dan dat veel mensen denken. Dit zijn drie situaties waar je gehoorbescherming draagt.

Bij luide machines

Luide apparatuur, machines, gereedschappen en voertuigen kunnen een gevaarlijk hoog geluidsniveau produceren. Bij dit soort geluiden gaat het vaak om piekniveaus. Maar ook een machine die maar even aanstaat kan een te hard geluid produceren en zo gehoorschade veroorzaken. Zeker wanneer je hier vaak aan blootgesteld wordt. Werk jij in een omgeving met machines die harde geluiden produceren, draagt dan altijd gehoorbescherming. Dit geldt niet alleen wanneer je zelf met deze machine werkt. Ook wanneer collega's dit doen. Juist dan is het belangrijk om ook te denken aan gehoorbescherming. Wanneer mensen niet zelf met de machines werken wordt gehoorbescherming nog wel eens vergeten. De risico's als omstander zijn net zo groot.

In omgevingen met een constant verhoogd geluidsniveau

Bij machines is er vaak sprake van een piek in volume. Je merkt meteen wanneer een luid apparaat aan gaat. Maar er zijn ook genoeg omgevingen te bedenken waarin er sprake is van een constant verhoogd geluidsniveau. Het gevaarlijke daaraan is dat je dit vaak niet door hebt. Wanneer je hier regelmatig aan blootgesteld wordt kun je ongemerkt gehoorschade oplopen. Werk jij in een constant rumoerige omgeving, draag dan gehoorbescherming. Ook wanneer je niet het idee hebt dat dit nodig is. Dat is het meestal namelijk wel.

Wanneer je twijfelt

Dat brengt ons bij de volgende situatie. Twijfel je of je gehoorbescherming nodig hebt? Dan is het antwoord altijd: ja. Voor de zekerheid. Waarom zou je een risico nemen met je gehoor? Wanneer jij je afvraagt of het geluidsniveau schadelijk hoog is, is het antwoord vaak ja.

Schaf gehoorbescherming aan in onze webshop

Heb jij goede gehoorbescherming nodig? Kijk dan in onze webshop. Hier vind je alle soorten gehoorbescherming. Van eenvoudige oordopjes tot hoge kwaliteit oorkappen.

Reacties

 • Placeholder

  Ruben Bos

  04 / 03 / 2022

  Goedendag,

  Haha, scherp! Dank voor je oplettendheid. Ik heb het direct aangepast ;)

  Met veilige groet,
  Ruben
  ARBO centrum

 • Placeholder

  O.Minet

  03 / 03 / 2022

  Uw verhaal:
  3 situaties waar je gehoorbescherming draagt
  ..........


  Bij luide machines

  Luide apparatuur, .................................gevaarlijk hoog geluidsniveau produceren. ......................Maar ook een machine die maar even aanstaat kan een te hard geluid produceren en zo gehoorbescherming veroorzaken.

  Dan wil ik graag zo'n machine....;-)

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company