Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waarbij rookmelders aan te raden zijn

3 situaties waarbij rookmelders aan te raden zijn

In bedrijven zijn rookmelders verplicht. Ook in openbare panden en nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard rookmelders geïnstalleerd of moeten de bewoners hier zelf voor zorgen. We gaan toe naar een situatie waarin rookmelders overal worden verplicht. Maar naast de verplichting is het vooral ook verstandig om rookmelders te hebben. Iedereen zal begrijpen waarom dit in algemene zin zo is. Maar dit zijn drie situaties waarbij rookmelders absoluut aan te raden zijn. Deze situaties zij wat specifieker. Lees maar mee.

In ruimtes met een verhoogd brandrisico

Natuurlijk is het goed om een rookmelder te hebben. Maar in ruimtes met een verhoogd brandrisico is dit eigenlijk gewoon nodig. Om aan je verplichtingen voor het plaatsen van rookmelders te voldoen hoef je niet in elke ruimte een rookmelder te hebben. Maar zijn er ruimtes waarin een verhoogd risico is op brand dan doe je er absoluut verstandig aan hier wel een rookmelder plaatsen. 

In ruimtes waar doorgaans geen mensen werkzaam zijn

Een belangrijke taak van rookmelders is mensen waarschuwen voor brand wanneer ze dit zelf nog niet doorhebben. Daarom zijn rookmelders erg belangrijk in ruimtes waarin doorgaans geen mensen werkzaam zijn. Zijn er in het bedrijf ruimtes waar mensen niet of nauwelijks werken maar wel brand kan ontstaan? Plaats hier dan rookmelders. Door een luid alarm en/of meldingen op aangesloten apparatuur kunnen mensen op de hoogte worden gesteld van rookontwikkeling op een plek waar niemand op dat moment aanwezig is. Zo kan het uitslaan van een brand worden voorkomen.

Op drukke plekken

Ook op drukke plekken, waar juist wél veel mensen aanwezig zijn, bewijst een rookmelder zijn waarde. Brand wordt niet altijd direct opgemerkt. Ook niet wanneer er veel mensen aanwezig zijn. Rookmelders doen dit wel. Dankzij het luide alarm kunnen direct alle aanwezigen worden gealarmeerd. Zo kan er snel ingegrepen worden of kan de ruimte worden ontruimd. Hierdoor worden paniek en onnodig letsel voorkomen. 

Bestel jouw rookmelders in de webshop

In onze webshop vind je diverse goede rookmelders. Bestel deze eenvoudig online. Heb je eerst een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company