Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips om de plek van je AED te bepalen

3 tips om de plek van je AED te bepalen

Een AED kan levens redden. Heb jij deze nog niet? Schaf dan een AED aan in onze webshop. Om de kans op succes te vergroten is het onder andere belangrijk dat de AED op de juiste plek hangt. Maar hoe bepaal je wat de juiste plek is? Lees deze 3 tips om de plek van je AED te bepalen en ervoor te zorgen dat slachtoffers van een hartstilstand zo snel mogelijk geholpen kunnen worden.

Waar zijn altijd de meeste mensen aanwezig?

Het heeft weinig zin om een AED te hangen op een plek waar nooit mensen (in de buurt) aanwezig zijn. Wanneer er behoefte is aan een AED moet deze zo snel mogelijk gepakt kunnen worden. Kies daarom bij voorkeur ook een plek waar altijd mensen (direct in de buurt) aanwezig zijn. Het liefst medewerkers en BHV’ers natuurlijk. Maar in geval van nood kunnen ook anderen de AED pakken.

Is er een plek met een verhoogd risico?

Iemand kan overal een hartstilstand krijgen. Je weet van tevoren nooit waar dit gebeurt. Maar er zijn wel plekken waar sprake is van een verhoogd risico. Het kan verstandig zijn om op zo'n plek een AED te plaatsen. Dit geeft meteen aan dat het soms ook verstandig is om meerdere AED’s te plaatsen. Bijvoorbeeld op zo'n drukke plek uit de vorige alinea en op een plek waar sprake is van een verhoogd risico.

Wat zijn die plekken dan? Die zijn niet altijd even eenvoudig te bepalen. Maar soms ook wel. Bij een sportvereniging bijvoorbeeld of in de sportschool. Hier zou je een AED kunnen hangen bij de receptie: daar zijn altijd wel mensen aanwezig. Maar je kunt ook een AED plaatsen bij het veld of in de trainingsruimte. Daar is de kans namelijk hoger dat iemand getroffen wordt door een hartstilstand.

Is deze plek vanuit alle richtingen goed bereikbaar?

Om te bepalen wat een goede plek is om een AED te hangen moet je soms even wat verder nadenken. De plek die de meest logische lijkt is namelijk niet automatisch de beste. Wat belangrijk is om te onthouden is dat de plek vanuit zoveel mogelijk andere plekken en richtingen bereikbaar moet zijn. De meeste centrale plekken zijn dit meestal. Maar niet altijd. Zo lijkt de receptie of ingang van het bedrijf altijd een goede plek. Dit is alleen het geval wanneer de ingang vanuit elke plek in het pand goed en snel te bereiken is. Het kan dus zo zijn dat er naast deze plek ook een andere plek nodig is om te zorgen voor een goede dekking. De hartstichting adviseert dat een AED de omgeving in een straal van 500 meter moet kunnen bedienen. In een bedrijf kan dat vaak vanaf elke plek zo zijn, maar houd zeker rekening met toegang, de lay-out van het pand en looproutes.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company